Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
danas u večernjem

Koje sve pozicije Most traži u Vladi i Saboru?

naslovnica
Foto: VL
1/2
16.12.2015.
u 00:01

Nacionalno vijeće Mosta i njihovi izabrani zastupnici jednoglasno su odlučili da pregovore o sastavljanju reformske vlade s nestranačkim premijerom nastave s Domoljubnom koalicijom, ali ostavljaju prostora da im se u tome priključi SDP ako se predomisli i pristane na njihove uvjete.

Iako je HDZ uvijeno odgovorio na njihov zahtjev i u biti uopće nije rekao pristaje li na tripartitnu vladu pravdajući se da ju je SDP već odbio, Most tvrdnju HDZ-a da će za provedbu određenih reformi trebati i podršku lijeve opcije iščitava kao spremnost na koaliciju HDZ-a i SDP-a. Most ne odustaje od nestranačkog premijera i ne planira surađivati odnosno koalirati s HDZ-om ako taj njegov uvjet ne prihvati.

– Ako HDZ odbije u daljnjim pregovorima nestranačkog premijera, Most se povlači iz pregovora. Moguća je opcija i da tražimo da premijer bude iz naših redova – kazao je član Nacionalnog vijeća Nikola Grmoja. Očito će se, osim na funkcijama, u pregovorima lomiti koplja i na činjenici da Most odbija formirati Sabor dok se ne uskladi pitanje nestranačkog premijera, dok HDZ prvo želi riješiti Sabor.

>>Cijelu priču pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od srijede ili prelistajte u našem e-izdanju

U današnjem broju donosimo i sljedeće priče:

Analitičari: Ovakvim izjavama Milanović želi dobiti mostovce koji nisu za koaliciju s HDZ-om

Marinko Jurasić: Ranjeni Milanović krenuo je u svoj konačni obračun

Star Wars: Hrvatska premijera filma Ratovi zvijezda: Sila se budi

Masonska loža: Tajna 'zavjetnog kovčega' osječkih slobodnih zidara

Suzana Nikolić: Gluhoća moje kćeri najveći je izazov mojeg života

Foto: VLm

Komentara 53

BE
berogrga
20:37 15.12.2015.

Milanović je mostobran između svog brata Kreše i tvrtki za koje braco lobira. Jednog dana će sve afere braće Milanović ugledati svjetlo dana, nitko nije vječno nedodirljiv.

ST
strpljenspasen
20:49 15.12.2015.

u ovoj drzavi vise nista nije normalno i to odredenima odgovara medutim kako moze neyko biti premijer iz mosta kada su vecinu dobili Hdz zatim Sdp ..po kojoj logici. ne kuzim. ono kak se dogovorimo ili ucjenama ..interprrtacijom ustavs kaks kak kome pukne ..daj raspusite nove izbore i prestanite vise sa kokosarenjem ..ovo je komedija!!!

Avatar Mrki medvjed
Mrki medvjed
20:55 15.12.2015.

Tako je to kad ne uspiješ u svojim planovima, počneš pljuvati po svima koje smatraš krivcima svog neuspjeha. No dragi Milanoviću, ti pljuješ po Hrvatskoj i po sebi samom, a da toga nisi niti svjestan, kao niti oni koji tii vire iz, dok ti pljuješ.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije