Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kriminal

Kohek prevario Zaprešićanina za milijun i pol eura

'13.10.2009.,Kutina - Dubravko Kohek projekt menadzer Tristara-press u Pevecu Photo:Davor Visnjic/Vecernji list'
'Davor Visnjic/Vecernji list'
27.01.2011.
u 10:18

Kohek je četiri godine u zabludi držao 68-godišnjaka uvjeravajući ga da je njegov novac uložio u poslovne aranžmane

Kontroverzni kutinski poduzetnik Dubravko Kohek (43), bivši predsjednički kandidat HKDU i čuvar konja kojega je general Vladimir Zagorec darovao Suzani Bunjevac, uhićen je prekjučer zbog optužaba za pranje novca i prijevare. Njega je policija privela istražnom sucu Županijskog suda u Sisku zajedno sa suprugom na temelju zahtjeva tužiteljstva u Kutini. Tereti ga se da je prevario 68-godišnjeg muškarca iz Zaprešića za više od milijun i pol eura, a u tome su mu, osim supruge, pomagali i 55-godišnjak iz Tribunja i 66-godišnjak iz Zagreba.

Kohek je pune četiri godine, od prosinca 2004. do prosinca 2008., u zabludi držao 68-godišnjaka uvjeravajući ga da je njegovih 1,533.969 eura koje mu je dao osobno ili isplatio preko Western Uniona utrošio u profitabilne poslovne aranžmane. No, u stvarnosti je Kohek taj novac potrošio za kupnju nekretnina i lagodan život u čemu mu je pomagala 41-godišnja supruga koja je, znajući za podrijetlo novca dobivenog od supruga, za nj kupovala i uređivala nekretnine na širem garešničkom području. Kohek je posljednji put novinske stupce punio svojom kandidaturom za predsjednika RH u listopadu 2009. godine, no istodobno se u to vrijeme predstavljao kao predstavnik off-shore tvrtke TS-TriStar Imperial International Credit Institute koja je trebala ući u suvlasništvo tvrtke Pevec u vrijeme kada su Pevecovi tražili spas od stečaja. Kohek je nudio 20 milijuna eura za otplatu dugova bankama, no banke su to odbile jer je tvrtka bila na švicarskoj crnoj listi i nijedna švicarska banka nije smjela s njom poslovati. U "spašavanju" Peveca na taj način neki su vidjeli i pokušaj pranja novca.

Kutinjani za Koheka kažu da je imućan, posjeduje poslovnu zgradu u središtu grada s kojom, doduše, ima više sudskih procea, kuću uz jezero Podgarić i obiteljsku kuću u Repušnici. No, policija je našla još nekretnina na garešničkom području, a može se pretpostaviti da će mu sva sumnjiva imovina biti zamrznuta jer je riječ o optužbama za pranje novca.

Komentara 7

PR
pravednick
17:43 27.01.2011.

??????????????????

ME
medolino
09:34 28.01.2011.

Hoće li itko pitat ovog gospodina odkud mu pare?

Avatar Oštrica
Oštrica
11:47 27.01.2011.

Tko kaže da institucije ne rade svoj posao? Ništa drogo do velik\' BRAVO! Ima malo više takvih poput Koheka, samo treba pratiti trag novca i eto ti posla kolko hoćeš..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije