Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
srušen rekord iz 1969.

Kod susjeda pao snijeg, pa otvorili skijališta: 'Mislimo da to još nije kraj'

Mrkopalj: Mnogobrojni skijaši pohrlili na uživanje u snijegu u goranskom skijalištu Čelimbaša
Goran Kovacic/PIXSELL/Ilustracija
18.05.2021.
u 14:51

Danas je na skijalištu Krvavec cijena skijaške karte smanjena na 15 eura, a 10 za djecu, na vrhu je pola metra snijega,  a otvorene su tri skijaške staze, kazao je za medije upravitelj skijališta Janez Janša

Premda je sredina svibnja, pa i u Sloveniji ljudi više razmišljaju o ljetu i moru nego o zimskim sportovima, neka su skijališta opet otvorena, pa tako i popularni Krvavec, no prekasno je da bi se skijališta spasila od katastrofe koju je učinila koronakriza.

Na Krvavcu u utorak još nije kraj sezone, zahvaljujući snijegu koji je pao u ponedjeljak, čime je srušen stari rekord iz daleke 1969. kada je skijaška sezona trajala do 16. svibnja, u vrijeme hladnijih zima, kad ni pojam globalno zatopljenje nije bio poznat.

"Danas je na skijalištu Krvavec cijena skijaške karte smanjena na 15 eura, a 10 za djecu, na vrhu je pola metra snijega,  a otvorene su tri skijaške staze", kazao je za medije upravitelj skijališta Janez Janša, poduzetnik koji nosi isto ime i prezime kao slovenski premijer, makar s njime nema nikakve rodbinske veze.

"Mislimo da to još nije kraj i da ćemo, ovisno o vremenskim prilikama, raditi i idućih dana", dodao je.

Restrikcije i mjere uvedene zbog koronakrize popularno su ljubljansko skijalište veći dio sezone učinile nedostupnim, a upravitelj Krvavca Janša znao je svojim potezima naljutiti imenjaka na čelu vlade. Jednom su skijalište Krvavec inspektori ove zime bili i  zatvorili jer zimski sportovi i rekreativna okupljanja, te rad žičara tada nisu bili dopušteni.

"Ova je sezona bila jako kaotična. Na početku smo imali probleme s vladinim restrikcijama u stilu otvori-zatvori, onda je krajem siječnja ipak bilo nešto prometa, što je prekinuto novim 'lockdownom' početkom travnja. Šteta - jer smo možda ipak imali priliku spasiti sezonu", komentirao je Janša neprilike s kojima su se susretali i drugi skijaški centri i zimski turizam općenito jer su i hoteli bili zatvoreni.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije