Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nastavlja se gašenje vatre

VIDEO Kod Pelješca se zapalila luksuzna jahta! Spašeno je 13 ljudi

Gori jahta kod Pelješca
Foto: Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture
1/35
10.09.2018.
u 17:07

Cijelo je nadgrađe izgorjelo, vatra je trenutačno na razini gornje palube, a pokušavaju je gasiti pjenom.

Na 40-metarskoj jahti ''Kanga'', usidrenoj između otočića Olipa i Malog Vratnika na jugoistočnoj strani Pelješca, u petak ujutro buknuo je požar. Svih trinaest osoba neozlijeđeno je uspješno evakuirano s plovila, a gašenje požara je u tijeku, objavilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Lučki kapetan Lučke kapetanije Dubrovnik Mato Kekez potvrdio je kako je brod Lučke kapetanije “Danče” na intervenciju prevezao pet članova Javne vatrogasne postrojbe Dubrovačko primorje.
“Za slučaj ikakvih izljeva na moru, uputili smo agenta da angažira ekobrod CIAN”, izjavio je Kekez.

Devet putnika i četiri člana posade brodskim su tenderom napustili područje havarije prema obali, gdje su ih prihvatile nadležne službe. Prema izjavi zapovjednika jahte, u brodskim spremnicima preostalo je oko 40 tona dizela, zbog čega je morska površina osigurana za slučaj onečišćenja, odnosno eventualnog istjecanja pogonskog goriva.

Opsežna spasilačka i vatrogasna akcija na moru u dubrovačkom akvatoriju pokrenuta je u petak ujutro u 8.22 sati nakon poziva u pogibelji zapovjednika motorne jahte “Kanga”, koja plovi pod malteškom zastavom.

Video: Gori jahta kod Pelješca

“Nadležne službe koordinirano nadziru područje pomorske nesreće koje je pravodobno osigurano radi gašenja požara i preveniranja, odnosno, suzbijanja eventualnog onečišćenja mora i morskog okoliša. Trenutačno su sve aktivnosti usmjerene u cilju gašenja požara i pokušaja sprečavanja potonuća motorne jahte zbog požarnih oštećenja, dok će se uzroci ove pomorske nesreće utvrditi u sklopu očevida koji će provesti Lučka kapetanija Dubrovnik”, stoji u priopćenju Ministarstva.

Sve aktivnosti koordinira Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) u suradnji s Lučkom kapetanijom Dubrovnik. Putem sustava obalnih radiopostaja odaslana je obavijest o događaju svim sudionicima u pomorskom prometu u području pomorske nesreće, o kojoj je izviještena i Pomorska policija Dubrovnik.

 

Gori jahta kod Pelješca
1/35
Ključne riječi

Komentara 17

LO
lojtra1
12:33 07.09.2018.

Izgleda da su vezovi zaista toliko poskupili da se bolje isplati na kraju sezone zapaliti jahtu nego plaćati vez do sljedeće sezone. Posebno ako je tu još i osiguranje uključeno.

DU
Deleted user
15:58 07.09.2018.

Kod Pelješca se zapalila luksuzna jahta…..stvarno LUKSUZNA jahta.....zar ima i ne lukzusnih jahti.

Avatar tituš
tituš
11:26 07.09.2018.

bitno je da su milijuni na sigurnom gdje ne gori i gdje se može izdati druga plastika ..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije