Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dopunsko osiguranje

Kod liječnika i u ljekarni doznali da im iskaznice više ne vrijede

\'20.01.2012., Sisak - Gordonu Bistrickom istekla je vaznost dopunskog zdravstvenog osiguranja jer HZZO nije automatski prosuzio osiguranje. Photo: Nikola Cutuk/PIXSELL\'
Nikola Čutuk/PIXSELL
26.01.2012.
u 09:45

Iako su trebali postupiti prema automatizmu, tražili su ga da iznova prikuplja svu dokumentaciju

Nezadovoljan provedbom odluka koje je Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje sam donio i o njima obavijestio osiguranike kao i postupkom službenika, Gordon Bistrički iz Novog Pračna kraj Siska obratio se upravi HZZO-a, ali i medijima.

Zakazao automatizam

Kako kaže, korisnik je privremenog dopunskog osiguranja na temelju prihodovnog cenzusa, što ga svrstava u kategoriju osiguranika koji imaju pravo na policu na teret sredstava državnog proračuna. Prema obavijesti HZZO-a, takvim će osiguranicima "HZZO po službenoj dužnosti provjeriti postoje li uvjeti za produljenje takve police" i potom će policu produžiti automatski.

– Računajući da je polica produžena, nemalo sam se iznenadio, kada sam sredinom siječnja u ljekarni pokušao podići lijekove koje uzimam. Rečeno mi je da mi je iskaznica nevažeća pa sam morao platiti participaciju. Požurio sam u Područni ured HZZO-a u Sisku, ali su mi tamo priopćili da je i moja i suprugina iskaznica istekla te su tražili da ponovo prikupljam svu dokumentaciju, kako bi ostvarili pravo na produženje police. Pozivao sam se na obavijest HZZO-a, ali bez uspjeha, objašnjava Bistrički. Ogorčen postupkom službenika u Sisku uputio je dopis upravi HZZO-a, od koje već 18. siječnja dobiva odgovor. U odgovoru, kojeg je uputila glasnogovornica, stoji kako je uvidom u službenu evidenciju HZZO-a utvrđeno da je važenje police dopunskog osiguranja automatski produljeno na novo osiguravateljsko razdoblje 11. siječnja 2012. Ipak se dodaje kako se u slučaju nedostatnih podataka ponekad traži da ih osiguranici sami prikupe.

Polica na kraju obnovljena

– Na žalost, uvjerio sam se da podatak iz odgovora nije bio točan, jer je moja supruga imala dogovoren termin kod liječnika 16. siječnja, ali je tada ustanovljeno da iskaznica nije produžena i još ne vrijedi. Ipak, nakon više urgencija polica dopunskog osiguranja je na kraju ipak produžena - kaže Gordon. (zs/VLM)

spričavamo se za neugodnosti, odnosno nerazumijevanje prilikom traženja objašnjenja pri reguliranju osiguranja od strane naših djelatnika u Područnom uredu Sisak te smo ih upozorili na nedopustivost takvog ponašanja s osiguranicima, piše u dopisu HZZO-a.

Komentara 4

IB
istina_boli
22:35 26.01.2012.

Sisak je postao ukleti grad. Sve najgore sto se moze desiti u Sisku se desava, ali to nije ni slucajno. U Sisku su se desili takvi zlocini nad Srbima i toliko je Srba pobijeno da sada te srpske duse proklinju i Sisak i siscane, a rezultat tih kletvi je vidljiv na svakom koraku. Za nauk, ne mozes napravit drugome zlo a da ga ne napravis sebi.

Avatar Flash
Flash
08:34 27.01.2012.

Ma sigurno, Srbi 90tih su bili takvi \"jadničci\"... Svaka nevina žrtva je žrtva, to stoji. No ne zaboravi što su srpski koljači radili u okolici, koliko su granatirali taj ionako napaćeni grad... Koliko vas je pobjeglo iz Siska kako bi ga napadali? Čast onima koji su ostali i branili ovaj grad. Srami se svoje izjave, te komentiraj članak, a ne iznosi svoje prljave osjećaje pobuđene niskim strastima.

DU
Deleted user
14:44 27.01.2012.

Flash, jel tebi ovaj gore Gordon prezime? Koja koincidencija!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije