Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OVJERA KOD JAVNOG BILJEŽNIKA

Odluka škole izazvala raspravu: Roditelji moraju donijeti zadužnicu od 5000 kuna kako bi njihovo dijete jelo u školi

Školska prehrana
Foto: Damir Spehar/PIXSELL/Ilustracija
1/3
03.09.2022.
u 09:39

Istaknuli su i kako ovjera bjanko zadužnice košta 135 kuna te kako je se može ovjeriti kod bilo kojeg javnog bilježnika. Također, naveli su tko je školi najbliži javni bilježnik

Nova školska godina i nastava za sve učenike kreću u ponedjeljak, 5. rujna, a jedna škola iz Zadra odlučila se na neuobičajen potez vezan uz prehranu. Naime, na stranici Osnovne škole Krune Krstića Zadar stoji kako će roditelji morati donijeti potvrđenu bjanko zadužnicu na iznos od 5 tisuća kuna kako bi njihov školarac jeo u školi. 

- Prehrana u školi započinje 12. rujna 2022. godine pod uvjetom da roditelj tijekom prvog tjedna potpiše ugovor. Na potpisivanje ugovora za marendu i/ili za ručak roditelj dolazi u školu s potvrđenom bjanko zadužnicom kod javnog bilježnika na iznos do 5.000,00 kn (663,61 EUR), što je inače najmanji mogući iznos bjanko mjenice - navela je škola.

Istaknuli su i kako ovjera bjanko zadužnice košta 135 kuna te kako je se može ovjeriti kod bilo kojeg javnog bilježnika. Također, naveli su tko je školi najbliži javni bilježnik. 

- Postoji i mogućnost avansnoga plaćanja po polugodištu i u tom se slučaju ostvaruje 10% popusta po svakom polugodištu. Također postoji i mogućnost avansnoga plaćanja na godišnjoj bazi, uz 20% popusta. U slučaju avansnoga plaćanja po polugodištu ili po godini nije potrebna bjanko zadužnica. Ukoliko roditelj redovito izvršava svoje financijske obaveze prema školi, bjanko zadužnica se neće aktivirati i ona se vraća roditelju po završetku učenikovog pohađanja škole - piše škola. 

U novoj školskoj godini, cijena marende bit će 9 kuna, a ručka 29. Svaki učenik od 1. do 8. razreda, kako je istaknuto, može primati samo marendu, samo ručak ili i marendu i ručak.

Odluka ove zadarske škole proširila se i društvenim mrežama pa je tako Sena Puhovski iz Psihološkog centra za djecu i obitelji navela: "U našoj zemlji ima gladne djece, to znamo, a sada će ih biti još i više jer nekima je obrok u školi ujedno i jedini". Dok se dio korisnika složio s njom kako je odluka suluda, bilo je i onih koji su istaknuli kako se škole moraju osigurati. 

VIDEO Zadarska škola o naplaćivanju hrane izazvala raspravu

 

 

Komentara 13

DU
Deleted user
10:23 03.09.2022.

Svi u Sabor tam je klopa zabadava !

DU
Deleted user
11:55 03.09.2022.

Lopovi ,29 kuna rucak za dijete u skolskoj kuhinji..kako vas nije sramota..Sta moze dijete od 10 -11 godina da pojede,Biti ce da je kuhinju preuzeo Pleter.

NS
Nuclear_Strike
13:00 03.09.2022.

Što se ne javi na natječaj ista firma koja pruža usluge u Saboru i po istim kriterijima ponudi djeci hranu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije