Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'ne vide VRLINE'

Generali odbili ponudu Kolinde Grabar Kitarović

Kolinda
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
1/2
05.11.2014.
u 09:19

HDZ-ova kandidatkinja najavila je da će cijeli Generalski zbor pozvati u svoje savjetodavno tijelo

Predsjednik Generalskog zbora Marinko Krešić izjavio je za Novi list kako to tijelo na ovim predsjedničkim izborima neće dati potporu nijednom kandidatu, a komentirao je i najavu HDZ-ove kandidatkinje Kolinde Grabar Kitarović da će, pobijedi li na izborima, cijeli Generalski zbor pozvati u svoje savjetodavno tijelo.

– Kao prvo, samo iz medija doznajemo da ona namjerava cijeli naš Zbor pozvati u savjetodavno tijelo predsjednika Republike. Kolinda Grabar Kitarović nije nam se obratila i razgovarala s nama o tome. Nadalje, ovaj put nećemo dati potporu niti jednom konkretnom predsjedničkom kandidatu, nego ćemo načelno podržavati sve koji se zalažu za boljitak hrvatske države i hrvatskog naroda. Nažalost, kod Kolinde Grabar Kitarović dosad nismo primijetili tu vrlinu– rekao je Krešić za Novi list.

Cijeli tekst možete pročitati ovdje.

Podsjetimo, Kolinda Grabar Kitarović u ponedjeljak je u intervjuu za Dnevnik Nove TV najavila da će u slučaju pobjede rehabilitirati generale koje je 2000. godine tadašnji predsjednik Stjepan Mesić umirovio nakon pisma u kojemu kritiziraju tadašnji odnos države i medija prema Domovinskom ratu.

– To što su oni radili tada, bila je obrana časti i dostojanstva, a učinili su pogrešan korak – nisu trebali pisati pismo. Međutim, mislim da se kao država ne možemo odreći njihova znanja – rekla je Grabar Kitarović. Njezinu izjavu Mesić je nazvao konfuznom, tvrdeći kako mu nije jasno što znači rehabilitirati generale jer oni nisu nečasno otpušteni, već su umirovljeni sa svim počastima.

>> Što su to prije 14 godina napisali hrvatski generali?

Komentara 271

Avatar zabadalo5
zabadalo5
10:10 05.11.2014.

Na Pantovčaku je panika, i to kakva panika...

SV
sveznamdrugi
09:51 05.11.2014.

Kako novinar Arežina perfidno izvrće poruke generala, naravno da je nisu odbili, oni su vjerovatno za mesića i Josipovića

Avatar nula
nula
09:53 05.11.2014.

Kakva je da je , ne moze biti gora od Josipovica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije