Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREBAČENI U PRIHVATNI CENTAR

Kod Cipra spašen 101 sirijski migrant

Foto: DARRIN ZAMMIT LUPI/REUTERS/PIXSELL
14.01.2020.
u 21:26

Prema Europskom uredu za statistiku, Eurostatu, Cipar je zemlja EU s najvišom stopom prihvata izbjeglica u odnosu na broj stanovnika

Ciparska policija je objavila u utorak, 14. siječnja da je spasila 101 sirijskog migranta iz mora jugoistočno od tog otoka.

Pomorska ophodnja je uočila brod dug 33 metra sa stotinjak migranata u moru kod Protarasa, grada na jugoistoku Cipra.

Sirijski migranti, među kojima je 88 muškaraca, 6 žena i 7 djece, prebačeni su na kopno u prihvatni centar blizu Nikozije, navela je policija.

Oni su krenuli iz Mersina u Turskoj, uobičajenim morskom rutom krijumčara ljudima.

Turska je primila oko 4 milijuna izbjeglica, uglavnom sirijskih. Njezine obale su 80 km udaljene od Cipra.

U drugom tromjesečju 2019. sirijski državljani predstavljali su više od 33 posto tražitelja azila na Cipru, koji je nekoliko puta upozorio Europsku uniju na taj migracijski priljev.

U kolovozu je Cipar tražio od država članica EU da prime 5000 migranata koji su stigli na otok, kako bi ublažili nesrazmjeran pritisak i ozbiljne izazove s kojima je suočena ta zemlja s manje od milijun stanovnika.

Prema Europskom uredu za statistiku, Eurostatu, Cipar je zemlja EU s najvišom stopom prihvata izbjeglica u odnosu na broj stanovnika.

Ključne riječi

Komentara 2

ZI
zimerman
03:43 15.01.2020.

Migranti tu pomoć neće zaboraviti ,kao što se do sada pokazalo znat će ljubav i pažnju da vrate na isti način.

MK
mksdk
07:50 15.01.2020.

Na slici nisu migranti iz sirije, nego žene iz podsaharske Afrike (eventualno iz istočne Afrike).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije