Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRANKO BAČIĆ

'Koalicijski partneri su se izjasnili da podržavaju Vladu'

Branko Bačić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
05.09.2018.
u 14:01

Ustvrdio je kako HDZ ne bježi od izbora, ali su sigurni da su Vlada i vladajuća većina stabilni.

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić izjavio je u srijedu da je parlamentarna većina stabilna i da koalicijski partneri podržavaju Vladu, dodajući kako oporbene stranke koje zazivaju prijevremene izbore "mole Boga da do izbora ne dođe jer je jedino HDZ spreman za njih".

"Većina je stabilna, koalicijski partneri su se izjasnili da podržavaju Vladu i da uopće nema spora po pitanju većine", rekao je Bačić koji je ranije izišao sa sastanka partnera iz vladajuće većine u Banskim dvorima.

Nije želio komentirati izjavu predsjednika Hrvatskog sabora Gordan Jandrokovića, koji je rekao da "ako se netko razboli neće biti glasovanja u Saboru".

"Neću odgovarati na hipotetsko pitanje što će biti ako bude, ako se netko razboli. Vladajuća većina ima 77 ruku u ovome trenutku i već nekoliko mjeseci s tolikim brojem zastupnika nikada nije bilo problema s kvorumom, a neće biti niti u buduće", poručio je.

Ustvrdio je kako HDZ ne bježi od izbora, ali su sigurni da su Vlada i vladajuća većina stabilni.

"Naše oporbene stranke koje zazivaju prijevremene izbore, mislim da mole Boga da do izbora ne dođe jer je jedino HDZ spreman za te izbore. Mi od izbora ne bježimo, ali smo sigurni da je Vlada stabilna i da je vladajuća većina stabilna i nema problema za funkcioniranje  većine", kaže Bačić, koji je uvjeren da će imati dovoljno ruku u Saboru kada god bude glasovanja.

Bačić je novinarima rekao da je na sastanku koalicijskih partnera bilo riječi o nastavku zasjedanja Sabora, mirovinskoj i poreznoj reformi te Uljaniku.

"Premijer je upoznao sve naše koalicijske partnere s trenutnim stanjem u Vladi i radom Vlade. Bila je to uobičajena sjednica vladajuće većine i priprema za sjednicu Sabora", rekao je.

Kazao je da nisu raspravljali o izručenju Ivice Todorića. "To je situacija u rukama hrvatskog pravosuđa i mi u to ne ulazimo", dodao je Bačić.

Pogledajte i video: Darko Milinović jednoglasno izbačen iz HDZ-a

Ključne riječi

Komentara 22

Avatar Urbani
Urbani
14:25 05.09.2018.

Ni do sad se dosta puta nije glasalo ako su neki falili, sta je tu cudno? HDZ jedini moze na izbore jer jedini ima rezultate, SDP u rasulu ali i kad su "stabilni znaju jedino praviti dugove, Z.Z i Mostt nisu pridonijeli ni jedno radno mjesto, ni jedne kune u proracun, neznam tko TO glasa??? Ova nova desnica jedva ce preci izborni prag jer nemaju ekonomskih strucnjaka , nek ih traze pod hitno njima je bolje da izbori ne budu brzo jer im treba vremena!

CM
carlo.maldini.96
14:28 05.09.2018.

Nikome u ovom trenu ne odgovaraju izbori, posebno SDPu.

Avatar mr.sc.Vaso
mr.sc.Vaso
15:08 05.09.2018.

meni je ovog autističnog Bačića pomalo i žao... ali drago mi je kako je sa veseljem objavio da ga podržavaju Pupovac i Saucha....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije