Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rekonstrukcija Vlade

Koalicijski partneri podržat će Plenkovića, Brkić: Idemo rješavati probleme u državi

Milijan Brkić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
17.07.2019.
u 21:23

Iz izjava pojedinih čelnika stranaka prije sastanka u Banskim dvorima može se zaključiti da će premijer dobiti potporu za predloženu rekonstrukciju

Potpredsjednik Hrvatskog sabora i zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić rekao je da su Predsjedništvo i Nacionalno vijeće jednoglasno podržali predložena imena novih ministara istaknuvši kako idu dalje brinuti se o problemima građana i rješavati probleme u državi.

"Predsjedništvo i Nacionalno vijeće je donijelo odluku i jednoglasno su je svi podržali. Idemo dalje brinut se o problemima građana i rješavati probleme koje imamo u državi", rekao je Brkić novinarima nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća.

Na novinarski upit kako će javnost reagirati s obzirom na to da se radi o ljudima koji nisu poznati u stranci, odgovorio je kako će vidjeti kako će javnost reagirati na to, a "osobno mislim  da ćemo promjeniti negativne trendove i da ćemo se početi baviti rješavanjem problema za što nas je narod i izabrao".

Nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić  potvrdio je da je jedan od smijenjenih ministara, a iz Vlade odlaze i ministrice Gabrijela Žalac i Nada Murganić.

Tolušić je izjavio da će njegova nasljednica, dosadašnja državna tajnica Marija Vučković nastaviti "isti ili još bolji posao", a Murganić kako je mirno prihvatila odluku premijera Andreja Plenkovića da bude dio rekonstrukcije Vlade, a nada se da će njezin odlazak dati šansu za nova rješenja.

Iz izjava pojedinih čelnika stranaka prije sastanka u Banskim dvorima može se zaključiti da će premijer dobiti potporu za predloženu rekonstrukciju.

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak kratko je rekao kako idu sada "razgovarati, pa će onda dati izjave".

Saborski zastupnik iz reda nacionalnih manjina Furio Radin rekao je kako je sve ovo "već viđeno i doživljeno". "Sve će biti u redu ako ne idemo na izbore", dodao je.

Šef Hrvatske demokršćanske stranke Branko Hrg rekao je da je premijer taj koji odlučuje o ulasku i izlasku iz Vlade, a da će njegova stranka podržati predloženu rekonstrukciju.

"Ako imaju potporu premijera koji ih predlaže, ako je on dobio potporu stranačkih tijela i vjerojatno će dobiti potporu partnera, mislim da je to sasvim dovoljna potpora", rekao je Hrg.

Komentara 18

PE
pehlinar
22:32 17.07.2019.

da ti ćeš nas spasit. ajde pali za bosnu

Avatar loka
loka
01:57 18.07.2019.

vaso sajđija.

DH
dalibor.hren
22:55 17.07.2019.

Brkiću, bilo bi vrijeme da počnete rješavati probleme u državi! Svoje financije ste riješili, za nekoliko generacija, a sad je na redu Lijepa Naša. Možda je još nešto ostalo!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije