Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poslovne zamisli

Kninsko zemljište DIV-TVIK-u za pet kuna po kvadratu

tvik
Željko Mršić/Pixsell
23.09.2010.
u 10:35

Inače, veliku su poslovnu ekspanziju, višekratno povećanje proizvodnje te zapošljavanje čak 600 radnika iz kninske tvornice najavljivali i prije dvije godine.

Kninske vlasti prodaju poduzeću DIV - Tvornica vijaka Knin gradsko zemljište po cijeni od pet kuna po četvornom metru. Gradsko vijeće Knina donijelo je odluku o prodaji 23 tisuće četvornih metara zemljišta koje se nalazi uz prostor sadašnje tvornice, u kojoj se obvezuju da će tamo sagraditi nove tvorničke pogone.

Naime,  DIV - Tvornica vijaka Knin spomenuto bi zemljište platila simboličnih 115 tisuća kuna, a onda bi, kako se ističe, tamo uložila oko 3 milijuna kuna u gradnju te vodovodne i elektromreže. Osim toga, iz DIV-a obećavaju kako će zaposliti oko 330 novih zaposlenika, a u u roku od tri godine, nakon što u vlasništvo formalno dobiju kninsko zemljište, morat će zaposliti barem 150 radnika, kako se ističe.

Za gradnju novih tvorničkih pogona u DIV-u još nisu prikupili sve potrebne dozvole, a obećavaju da će nakon što ostvare svoj naum njihova proizvodnja biti i deseterostruko veća nego što je sada. Direktor Tvornice vijaka Darko Pappo ustvrdio je kako će tada Knin  postati europsko, a možda i svjetsko središte proizvodnje vijaka.

Inače, veliku su poslovnu ekspanziju, višekratno povećanje proizvodnje te zapošljavanje čak 600 radnika iz kninske tvornice najavljivali i prije dvije godine, no u tome su ih spriječili svjetska gospodarska kriza i druge poslovne nevolje, kako se obrazlagalo.

U međuvremenu je šira hrvatska  javnost o tvrtki DIV mogla čuti i zbog njihove nakane da privatiziraju splitsko brodogradilište Brodosplit, što je naišlo na protivljenje među sindikalistima.

Ključne riječi

Komentara 2

CE
Celik
10:06 26.09.2010.

Neko rece \"Poslije toga kako sam sebe ulovio u lazi,vise nikom ne vjerujem\"!!!

KA
Kakma
12:53 28.09.2010.

Dobra HDZ-ova ideja,samo ako se iza toga ne krije opet famozna HDZ-ova pljacka.?Iskustvo me upucuje na to.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije