Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otkriven piroman

Maloljetnik izazvao čak šest požara! Vatru je zapalio povećalom

Đevrske: Vatrogasci dogašavaju požar koji je tijekom jučerašnjeg dana prijetio kućama
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
25.08.2017.
u 10:50

Sumnjiče ga da je od 11. srpnja do uhićenja u mjestu Žagrović kod Knina u pet navrata upaljačem palio suhu travu s namjerom izazivanja požara na otvorenom prostoru

Zbog namjernog izazivanja čak šest požara s velikom materijalnom štetom, kninska policija kazneno je prijavila jednog maloljetnika, priopćeno je u petak iz Policijske uprave šibensko-kninske.

Sumnjiče ga da je od 11. srpnja do uhićenja u utorak navečer, 22. kolovoza, u mjestu Žagrović kod Knina u pet navrata upaljačem palio suhu travu s namjerom izazivanja požara na otvorenom prostoru, a na dan uhićenja zapalio je požar koristeći povećalo, hvatajući sunčevu zraku. Zbog izazvanih požara prijetila je opasnost od nastanka imovinske štete velikih razmjera, rekli su u policiji nakon kriminalističkog istraživanja.

Đevrske: Vatrogasci dogašavaju požar koji je tijekom jučerašnjeg dana prijetio kućama
1/25

Policija je utvrdila da je osumnjičeni 11. srpnja oko 13.30 sati, nakon što je već izazvao požar u Žagroviću, na predjelu Buline, opet zapalio vatru nakon što je vidio da su vatrogasci taj požar stavili pod nadzor.

Oko 16.30 sati toga dana, 11. srpnja, na suprotnoj strani između zaseoka Raškovići, Kolundžije i Zupčići, upaljačem je zapalio suhu travu i izazvao požar na otvorenom prostoru. Taj požar ugašen je tek 16. srpnja, a prema specifikaciji Hrvatskih šuma, šteta nastala tom prilikom procijenjena je na oko jedan milijun i 309 tisuća kuna, doznaje se u policiji.

Šibensko-kninska policija maloljetnika je prijavila za ukupno šest kaznenih djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, predali su ga pritvorskom nadzorniku te će maloljetnik tijekom dana biti ispitan kod sutkinje za mladež Općinskog suda u Šibeniku.

Komentara 70

ZA
zar
11:04 25.08.2017.

Sigurno mali ima nalogodavca koji ga je natjerao na takvo zlodjelo jer sumnjam da bi malac to činio sam i iz čista mira. Dobro ga stisnuti sada u policiji i natjerati da kaže ime nalogodavca!

Avatar majmunranko
majmunranko
11:15 25.08.2017.

Ogladnilo dete pa htelo da podgrije konzervu pasuljčeta, i tako pet šest puta. Ili je samo htjelo vidjeti kako to izgleda kad gori. Sigurno dete nikog ne mrzi.

DU
Deleted user
11:50 25.08.2017.

Vladi RH : "Hitno postrožiti kazne za namjerno izazivanje požara i dovođenje života i imovine u opasnost"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije