Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oliver Knezović danas malo prije 13 sati doveden je na sud u Zagrebu

Knezović slobodan, a ne zna se iz kojeg je oružja ubijen Puljić

oliver knezović
Slavko Midžor/24 sata
21.10.2009.
u 10:24

Knezović, koji ima hrvatsko državljanstvo, sudu u Zagrebu je to dokazao valjanom hrvatskom putovnicom i domovnicom, pa nije zadržan.

Tko je prije desetak dana ubio Vedrana Puljića, navijača Sarajeva u huliganskim neredima koji su izbili u Širokom Brijegu, još je uvijek nepoznanica, iako BiH policija za Puljićevu smrt sumnjiči Olivera Knezovića te policajca Dragana Vukojevića.

Sporno oružje
Naime, preliminarna balistička vještačenja pokazala su kako su iz Puljićeve glave izvučena dva fragmenta zrna kalibra 9 milimetara, no vještačenjem se ne može sa stopostotnom sigurnošću ustanoviti iz kojeg je oružja pucano.

Zbrka je tim veća, kada se zna, da je toga dana u Širokom Brijegu bilo barem 45 komada oružja kalibara 9 milimetara te kalašnjikov. Što se pak tiče dvojice osumnjičenika, Vukojević je u utorak pušten iz pritvora u BiH, dok se Knezović isti dan u poslijepodnevnim satima predao hrvatskoj policiji.

Nakon ispitivanja na policiji, kojem su nazočili i dvojica kantonalnih policajaca te jedan policajac iz Sarajeva, Knezović je malo prije 13 sati doveden na zagrebački Županijski sud. Izveden je pred istražnog suca Borisa Ivančića, a nakon kraće obrane koju je iznio, sudac je zaključio kako nema osnova za njegovo zadržavanje.

Valjani dokumenti
- Knezović ima hrvatsko državljanstvo, a sudu je predočio valjane hrvatske dokumente, domovnicu i putovnicu. S obzirom na sve to, nema uvjeta za njegovo zadržavanje. Zbog ovog djela u Hrvatskoj mu se može suditi samo ako BiH našoj državi ustupi kazneni progon - kazao je nakon odluke u puštanju Knezovića, Krešimir Devčić, glasnogovornik zagrebačkoga Županijskog suda.

Inače, prije no što je pušten, Knezović je u nazočnosti svog odvjetnika Milenka Umičevića u kratkim crtama iznio obranu. Ponovio je tako ono što je kazao i nakon što je uhićen u BiH, a prema tom iskazu, u ludilu koje je tog dana vladalo u Širokom Brijegu, građani su uzeli pištolje policajcima.

Učinili su to zato jer policajci nisu smjeli pucati te je ispaljeno pet-šest hitaca u zrak. Knezović nije znao objasniti kako se nakon toga pištolj našao kod njega, no kazao je da ga je vratio policajcu te mu pri tome rekao kako se zove, pojasnivši da on nije huligan, već je i sam bio u vojsci i policiji.

Govoreći o tome kako je pobjegao, kazao je da mu pri bijegu nisu pomogli pravosudni policajci, već je on iskoristio njihovu nepažnju i zauzetost dolaskom doministra Kebe.

Ključne riječi

Komentara 16

SA
saniboj
10:35 22.10.2009.

Jbga ga onaj ko mu je dao Hrvatske dokumente njemu i svima ostalima u Bih.

Avatar beg
beg
18:46 21.10.2009.

to je sramota da se jedan \"ubica \" ili osumnjiceni ubica samo tako lako pusti na slobodu sta bi bilo da neki bosanac dode u hrvatsku ubije nekoga hrvata i pobjegne u bosnu hrvatska raspise tjeralicu za njim a uu bosni taj isti lik (ubica) dokaze da je gradenin bosne i oni ga puste na slobodu epa ovo je sramota Hrvatske jer taj je trebo da ostane u zatvoru sve dok se nerjesi ko je ubica

RU
rodijak Ujo
11:45 21.10.2009.

Polupismeni autor bi barem mogao znati da Oliver Knezović ne dolazi iz nekakvog kantuna nego iz Zapadnohercegovačke županije i da po njegov iskaz mogu doći samo policajci iz Policije Županije zapadnohercegovačke što im je i službeni naziv. Žalosno je da se večernjakovi lektori puštaju ovakve tekstove na web. Ako tako nastave, Večernjak će biti poput izdanja EPH s novokomponiranim hrvatskim jezikom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije