Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Miro Kovač:

'Ključno je da je vrlo jasno osuđeno postrojavanje četnika u Višegradu'

Miro Kovač
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
14.03.2019.
u 12:42

Važno je zbog stabilnosti BiH da ubuduće takvih pojava, okupljanja nema, ubuduće takve stvari treba sasjeći u korijenu – ocijenio je Kovač.

Važno je da se u BiH u korijenu sasiječe svako okupljanje i svaki pokušaj okupljanja koji je baziran na ideologijama ekstremizma, širenja međunacionalne mržnje i nasilja, poručio je danas predsjednik Odbora za vanjske poslove, HDZ-ov Miro Kovač komentirajući vijest da su izaslanici HDZ-a BiH odbili uvrstiti u dnevni red sjednice Doma naroda Parlamenta BiH osudu zbivanja u Višegrada, kasnije pojasnivši kako za tu točku nisu bile ispunjene proceduralne pretpostavke. 

- Ja nisam stručnjak za parlamentarne procedure u BiH, ključno je da je vrlo jasno osuđeno postrojavanje četnika u Višegradu. To je osuđeno i važno je zbog stabilnosti BiH da ubuduće takvih pojava, okupljanja nema, ubuduće takve stvari treba sasjeći u korijenu – ocijenio je Kovač. 

U nedjelju je, naime, više stotina pripadnika četničkog pokreta iz BiH i Srbije okupilo u Višegradu kako bi tamo odali počast Draži Mihailoviću, osuđenom ratnom zločincu. Zahtjev da se u Domu naroda Parlamenta BiH raspravlja o okupljanju Ravnogorskog četničkog pokreta u Višegradu podržali su bošnjački izaslanici, dok su srpski i hrvatski bili protiv pojašnjavajući to proceduralnim razlozima. 

- Hrvatski izaslanici Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH nisu danas podržali uvrštavanje na dnevni red točke kojom bi se osudio skup Ravnogorskog četničkog pokreta u Višegradu jer predlagač nije ispoštovao poslovničke procedure. Materijala za tu točku nije bilo, a trebao ju je na dnevni red staviti kolegij, ne izaslanik, koji nije ni tražio raspravu. Zbog toga je prijedlog sukladno proceduri bio odbijen. Hrvatski izaslanici kao i Hrvatska demokratska zajednica BiH su protiv svih ekstremnih ideologija, kao i svakog oblika mržnje i nasilja – priopćeno je iz HDZ-a BiH.

Video - Četnici se ponovo postrojili u Višegradu i slavili Dražu Mihailovića

Komentara 1

Avatar ehlbert13
ehlbert13
13:58 14.03.2019.

M. Kovač, bivši Ministar inozemnih poslova, jedan je od tvrdolinijaša i glavnih pokrovitelja hercegmafijaških struktura unutar HDZ-a. Badava mu njegova Sorbonska diploma, kad je politički nepismen i ne vidi dalje od vlastotoga nosa! Nije njega bez razloga odbio primiti Američki Državni sekretar, svojedobno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije