Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Okuplja tim za utrku

Klisoviću treba svaki glas, a Mrak Taritaš cijepa mu biračko tijelo

Zagreb: Joško Klisović, kandidat za gradonačelnika, o sigurnosti škola i obnovi Zagreba
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/3
18.03.2021.
u 13:59

Zahtjeve GLAS-a SDP nije usvojio i zbog stava da Mrak Taritaš nije popularna kao 2017.

Kandidat SDP-a za gradonačelnika Zagreba Joško Klisović danas ili najkasnije sutra trebao bi predstaviti svoje kandidate za zamjenike gradonačelnika. Dakle, najbliže suradnike s kojima planira sredinom svibnja pred birače. Jedan je već poznat. Riječ je o nezavisnom zastupniku u Zagrebačkoj skupštini Renatu Peteku, koji je dogovorom s Klisovićem definitivno odustao od svoje kandidature za gradonačelnika, a što je u jednom trenutku također najavljivao kao mogućnost.

Uz Peteka i – zamjenica

Naime, kako je Večernji list već ranije pisao, Petek je krajem veljače navodno ozbiljno razmišljao da ide “svojim putem” jer nije dolazilo do ozbiljnih razgovora na relaciji Petek – SDP.

Jučer je pak objasnio kako se smrću Milana Bandića ponešto ipak promijenilo na političkoj sceni te je na kraju došlo do dogovora između njega kao nezavisnog i njegova tima i SDP-a. Kazao je i kako vjeruje da će za nekoliko dana Klisović i on predstaviti cijeli tim i kako će to biti tim za pobjedu na lokalnim izborima u gradu Zagrebu 16. svibnja. Sam Klisović kazao je da uz Peteka želi i zamjenicu, a i da će izabrana osoba imati veze s financijama. Tko bi to točno bio u ovom trenutku, još ne otkrivaju i tvrde da su u igri dvije kandidatkinje.

>> VIDEO Klisović u studiju Večernjeg lista

Prije samo tjedan dana vjerovalo se da će ta druga zamjenica biti Anka Mrak Taritaš, predsjednica GLAS-a. No pregovori između nje i Klisovićeva tima nisu urodili plodom, u SDP-u su tvrdili da je tražila “previše” pa je ona prošlu subotu najavila kandidaturu za gradonačelnicu. Klisović je u utorak gostujući na Novoj TV kazao kako mu to neće naštetiti, međutim, mnogi u SDP-u ne dijele njegov entuzijazam i smatraju propale pregovore s GLAS-om pogrešnom političkom odlukom. Kao prvo, Mrak Taritaš, kažu istraživanja, stoji jako dobro među biračima SDP-a. Kao drugo, upravo je ona bila SDP-ova kandidatkinja za gradonačelnicu prije četiri godine, a kao treće – osoba je koja zna sve o Zagrebu i kao takva bila bi, drže naši izvori u zagrebačkom SDP-u, kvalitetan partner i dio tima. I naposljetku, kao četvrto, velika stranka poput SDP-a trebala bi okupljati, a ne razbijati.

U SDP-u su odgovornost za propale pregovore prebacili na GLAS tvrdnjom da su tražili “previše”. Pogotovo na listama za vijeća gradskih četvrti i za mjesne odbore. A na što u SDP-u nisu htjeli pristati i zbog svog stava da Mrak Taritaš više nije ni popularna kao prije četiri godine, ali i zbog vjerovanja da su se do sada “nadavali” mjesta manjim partnerima koji bi im kasnije na razne načine “okretali leđa”. U GLAS-u su pak poručili kako nije problem bio u podjeli “fotelja”, nego u činjenici da se nikako nisu otvarala pitanja kako voditi kampanju i kako u konačnici pobijediti na izborima. Pa su se neki koji su bili “blizu pregovora” pitali i želi li SDP uopće pobjedu na izborima u Zagrebu ili mu je ključni i glavni cilj konsolidirati stranku. Da se s GLAS-om trebalo pokušati postići dogovor, drže i neki naši izvori iz vodstva SDP-a.

– Anka Mrak Taritaš neće dobiti puno, ali ključno je da će sve što dobije uzeti upravo Klisoviću, a što njemu kao nekome kome je drugi krug još uvijek upitan i kome će trebati svaki glas nikako ne ide u prilog – kaže naš izvor iz vrha stranke.

Prva stala uz Klisovića

Cijela priča oko razlaza SDP-a i GLAS-a još je neobičnija kada se zna da je upravo Mrak Taritaš bila ta koja je prva stala uz Joška Klisovića i javno ga hvalila kao kandidata za gradonačelnika i prije nego što je on to postao, još u trenutku dok se predsjednik SDP-a Peđa Grbin mučio kako Gordanu Marasu priopćiti da ga mijenja. Ali i što je javno potvrdila i SDP-ovu tezu kako su i Možemo! i Tomislav Tomašević krivi za ostanak Milana Bandića na vlasti prije četiri godine jer joj kao tadašnjoj kandidatkinji za gradonačelnicu nisu pružili snažnu podršku u drugom krugu.

Komentara 3

BL
bluescreen
14:40 18.03.2021.

hahhahahaha..počela frka

Avatar kenshi
kenshi
21:13 18.03.2021.

Klisoviću i Taritaški netreba niti jedan glas dati.

DU
Deleted user
15:35 18.03.2021.

g.klisovic i gda taritas su dobitna kombinacija za glavni grad svih hrvata zagreb...nakon njihova izbora zagreb ce dozivjeti renesansu u svakom pogledu....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije