Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA ZVIJEZDA?

Klisović ima plan spasa SDP-a u tri poteza, vide ga i kao – šefa

Joško Klisović
Patrik Macek/PIXSELL
17.01.2018.
u 12:49

Klisović se smatra članom stranke koji želi pridonijeti povjerenju građana i smatra da nije vrijeme za priče o kandidaturama

Saborski zastupnik SDP-a Joško Klisović nikad javno nije pokazivao ambiciju za preuzimanje SDP-a. No dio ljudi u stranci u razgovorima o tome koga vide kao nasljednika Davora Bernardića, sve češće spominju njegovo ime.

Kritika Bernardiću

Posebice nakon što je upravo Klisović na stranačkom team buildingu u Ogulinu poručio Bernardiću da se “svaki član stranke treba pitati ima li kapaciteta za funkciju koju obnaša pa tako i predsjednik stranke”. To su neki “jedva dočekali” da bi upravo Klisovića gurnuli u prvi plan i istaknuli kao osobu koja bi mogla preuzeti SDP nastavi li stranci padati rejting i dalje, odnosno kao nekoga koga treba “graditi” za budućnost.

– Klisović je nastupio kao netko tko ima liderske ambicije i to se jednostavno vidi. Vidio je i Bernardić. On je neopterećen podjelama, nema dugova ni repova, inteligentan je, vrijedan. Možda nije idealan, ali dobar je kandidat – kaže jedan zastupnik SDP-a.

Naravno, neki u novoj “zvijezdi” partije ne vide ni približno takav kapacitet. Kažu da je europski birokrat, da nema teren ni izborni legitimitet, a neki mu uzimaju za zlo što je u kumskim vezama s bivšim šefom SDP-a Zoranom Milanovićem.

Sam Klisović kaže da se vidi kao član SDP-a koji želi pridonijeti tome da stranka ima povjerenje građana i koji će raditi da birači SDP-a opet dobiju nadu ističući da ovo nije vrijeme da se govori o kandidaturama jer stranka predsjednika ima. Kaže da će uvijek govoriti što u SDP-u nije dobro, ali na stranačkim skupovima te da se neće libiti ni javno govoriti kako vidi daljnji razvoj SDP-a i što bi za stranku bilo dobro. Već neko vrijeme u stranci zagovara reformu SDP-a i to kroz tri grupe pitanja. Prva je pretvaranje SDP-a u modernu političku organizaciju 21. st., a što znači funkcioniranje po potpuno novim osnovama. Druga je grupa pitanja politika SDP-a.

Zaposlenici u fokusu

– Stranka mora izaći s novim politikama koje odgovaraju zahtjevima vremena. Fokus SDP-a moraju biti zaposlenici koji žive od svoga rada i njihove potrebe. Treća su grupa pitanja komunikacijske i medijske politike koje SDP mora razviti kako bi svoj novi brend utemeljen na navedenoj prvoj i drugoj grupi pitanja prezentirao građanima i zadobio njihove simpatije i potporu – smatra Klisović koji je sa svojom “platformom” za bolji SDP upoznao i predsjednika stranke Davora Bernardića.

1. Moderna organizacija - Stranci su potrebni nov način donošenja odluka i stranačka institucionalna kultura 

2. Nove politike - Stranka mora izaći s novim politikama koje odgovaraju zahtjevima vremena

3. Komunikacijske politike - SDP mora razviti komunikacijske i medijske politike kako bi novi brend prezentirao građanima      

Komentara 15

DU
Deleted user
13:02 17.01.2018.

U Socijaldemokratskoj Partiji traje nesmiljeni sukob između jugoslavenske desnice i preostalih idealista hrvatske ljevice. Načelno imaju dva krupna problema zbog kojih propadaju: 1. nisu se odrekli antihrvatske jugoslavenske komunističke prošlosti, i 2. bore se za jednakost a ne za siromašne. Prvi problem je gotovo neriješiv obzirom tko je sve u "vodstvu" Partije. Drugi je djelomično rješiv, ako se odluče biti socijaldemokrati, a ne sjecikese.

JA
Jania
13:29 17.01.2018.

SDP bi se konačno morao usmjeriti na širi krug glasača. Klisović svojom rigidnošću samo može dodatno suziti SDP-ovu glasačku bazu na umirovljene JNA-oficire i prvu generaciju mješovitih. A tu biologija čini svoje i takvih je sve manje.

LU
Lujo123
13:14 17.01.2018.

imam i ja: 1. potez - promjena imena iz SDP (srpska denuncijantska partija) u HSDS - Hrvatska socijal demokratska stranka, 2. potez - svesti srbe u stranci na 4% (umjesto na 50%), 3. potez - prisegnuti kak nikad više uu možebitnoj vladi koju bi ne daj Bože formirali nebu više od 3% srba, a ne 50% kak je bilo do sada i 4. dopunski strateški potez - donijeti Ustavni zakon po kojem pupavac sljedećih 100 godina ne smije priči hrvatskoj politici na udaljenost manju od 1000 kilometara! Eto to je recept za nekaj nevjerojatno - dolazak tih zgubidana na vlast!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije