Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potpuna posveta klimatskoj kampanji

Klimatska aktivistica Greta Thunberg planira prekinuti školovanje na godinu dana

Greta Thunberg
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
01.06.2019.
u 17:05

S obzirom na to da Thunberg odbija letove zrakoplovom, njena obitelj traži načine kako će prijeći Atlantik, vjerojatno brodom, naglasili su izvori.

 Švedska aktivistica za klimu Greta Thunberg planira se odmoriti od škole na godinu dana kako bi provela svoju međunarodnu kampanju, kazali su izvori za dpa u subotu.

Šesnaestogodišnjakinja je svojim prosvjedom za klimu okrivila svjetske vođe da ne rade dovoljno oko klimatskih promjena, te je predvodila brojne školske štrajkove učenika i studenata.

Ona će sudjelovati na summitu Ujedinjenih naroda u rujnu u New Yorku te na UN-ovoj konferenciji za klimu u prosincu u Čileu.

Prošle je godine prisustvovala klimatskoj konferenciji UN-a u poljskim Katowicama.

Nakon završetka ove školske godine, Thunberg se u potpunosti planira posvetiti svojoj klimatskoj kampanji, naglasili su izvori.

Prema navodima koje je prvotno objavila švedska novina Dagens Nygeter, Thunberg se ne brine o nastavku školskog obrazovanja, već planira upisati višu školu nešto kasnije, to jest za godinu dana.

Vrijeme je bilo presudno kaže Greta za Dagens Nyheter: "To se mora dogoditi sada. 2020. je godina u kojoj moramo preokrenuti emisije štetnih plinova oštro nadolje ako želimo održati globalno zagrijavanje između 1,5 do 2 stupnja Celzijeva".

S obzirom na to da Thunberg odbija letove zrakoplovom, njena obitelj traži načine kako će prijeći Atlantik, vjerojatno brodom, naglasili su izvori.

Thunberg je ovoga vikenda posjetila Beč i događaj koji je organizirao Arnold Schwarzenegger, filmski glumac i bivši guverner Kalifornije.

Svjetski summit R20 u Austriji događaj je koji služi za povezivanje gradova i regija koji su već započeli inicijative zaštite klime.

Komentara 8

YU
YuBastards
23:07 01.06.2019.

Patetiko moja...

DU
Deleted user
16:08 02.06.2019.

Njeni starci i ona namlatili se para i para pa joj sada školica više ni ne treba. Baš je svijetli primjer za sve učenike u svijetu... Odvratna lijevičarska bagra uvijena u plašt zaštite okoliša!!! A rulja puši foru!

ST
stomugromova
07:44 02.06.2019.

Sve je vise opskurnih tipova koje nazivaju aktivistima.Još jedno izmišljeno zanimanje,tipa - mlatim praznu slamu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije