Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Brutalno ubijen

Kličko je uginuo u mukama

Foto: Privatni album
1/5
30.03.2021.
u 15:47

Iz Veterinarskog zavoda Vinkovci Natali Skokić u telefonskom razgovoru potvrđeno je da je pas omamljen udarcem u potiljak, a na njemu su se dugo iživljavali s namjerom da ga ubiju

Već dva dana u obitelji Natali Skokić i Marka Matoševića vlada tuga i nevjerica. Nema više njihovog obiteljskog psa Klička. No, saznanje da je umirao satima, polako i u mukama, što su neslužbeno doznali iz Veterinarskog zavoda Vinkovci u kojem je napravljena razudba, u njima izaziva, bijes, očaj, nemoć, ali i strah zbog činjenice da u njihovom susjedstvu živi čovjek koji je to napravio.

To nedjeljno jutro obitelj će dugo pamtiti. Kad su izišli iz kuće u dvorište bilo im je odmah čudno jer petogodišnji bul terijer Kličko nije dotrčao. Ogradu nije mogao preskočiti, a nije bilo ni rupe ispod nje da se tu provukao. U jedan sat po noći posljednji put vidjeli su ga u dvorištu. Krenuli su u potragu, mislili su da ga je netko možda ukrao, jer bio je vrlo gostoljubiv i svakome je prilazio. Obišli su cijelo susjedstvo, a gospodin Marko i trogodišnji sin Anakin ipak su se još jednom vratili putem kojim su već dva puta prošli. I onda su ugledali Klička. Njegovo tijelo ležalo je usred polja, nedaleko dvorišta u kojem su se on i Anakin igrali.

– Postoje tragovi, vidi se da je Kličko ostavljen na zgarištu iza naše kuće, na mjestu gdje je netko palio travu – priča nam gospođa Natali.

Pozvali su policiju koja je, kako kažu, rekla da su Klička sigurno ubili psi, a i ako nisu da će teško dokazati tko je. Nisu poslikali ni mjesto događaja, nisu išli u susjedno naselje razgovarati s ljudima.

– Mi smo bili u šoku, a oni nisu ništa napravili. Slikali su psa u prtljažniku našeg automobila i rekli kako bez veterinarske potvrde da je ubijen ne mogu ništa – kaže nam.

Foto: Privatni album

Psa su prvo zakopali u dvorištu, i to prema preporuci veterinara (!), ali su se na kraju ipak odlučili odvesti leš na razudbu. Gospođa Natali u suzama nam priča kako ga je otkopavala vlastitim rukama, polako, da ne ošteti tijelo. Već pri prvom pregledu u Veterinarskom zavodu potvrdili su im da je pas ubijen. Sada čekaju i službeni veterinarski nalaz razudbe s kojim će ponovno na policiju.

– Dotukao nas je današnji poziv iz Vinkovaca. Saznali smo da je pas omamljen udarcem u potiljak, a onda su se na njemu dugo iživljavali s jasnom namjerom da ga ubiju. Pun je podljeva od udaraca, ima i ugriznih rana od pasa, ali samo po nogama. Po vratu ima ubodne rane. Naš Kličko umirao je polako i u mukama. I sve to dešavalo tijekom noći i jutra, a vraćen je u polje iza našeg dvorišta usred bijela dana. Do naše ograde preko tog polja dolaze i druge životinje, susjedi imaju životinje, strah me zbog svih njih – ističe i dodaje kako su ju zvali i iz Veterinarske postaje Valpovo. I oni su šokirani nalazom razudbe za koju su dali uputnicu. Obitelji su ponudili svoju pomoć.

– Klička više nema, ne možemo ga vratiti, ali ovo nije zaslužio. Djeca su kod bake, hodam po kući i ne mogu se smiriti. Kličkov ubojica tijelo je dovukao na zgarište jer je htio da ga pronađemo, poručio nam je da mu je stao na kraj nakon što ga je mučio. Sve ćemo napraviti da se ubojica pronađe, možda tako nešto promijenimo – kaže nam Natali Skokić. Sa svih strana stiže im podrška, a gospođa Natali posebno ističe pomać prijateljice Danijele Prelčec. Da nije nje, kaže, ona to sama sigurno ne bi sve mogla. Nudi se i novčanu nagradu svjedoka koji je vidio tko odvodi Klička, tko ga muči i koji će to potvrditi i na sudu. U fondu za nagradu trenutno je gotovo 2500 kuna, ali uplate svih onih koji traže pravdu za Klička pristižu i dalje.

Što je policija do sada otkrila kriminalističkom istragom i što će napraviti pitali smo Policijsku upravu osječko-baranjsku. Do objave teksta odgovor nismo dobili.

 

 

Ključne riječi

Komentara 17

EB
EBERT
15:59 30.03.2021.

Propala Bando. To nisu ljudi nego najgore Zvijeri.

YU
YugoGVXnostalgiCharger
08:23 31.03.2021.

Gdje je tih 7 komentara? Policija neće napraviti ništa, oni su tu da paze na elitu. Inače, tip koji se ovako iživljava na psu iživljavao bi se i na čovjeku da se ne boji kazne ili otpora. Zaključao bi ga i bacio ključ.

DI
dinkiboug
09:45 31.03.2021.

treba naglasiti da su psa ubili pripadnici naj zaštićenije životinjske vrste u Hrvatskoj, romska nacionalna manjina, kao što se može i vidjeti iz članka jer to nigdje nije spomenuto

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije