Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poznata roda Malena

Klepetan kasni u Slavoniju pa roda Malena tuguje i odbija hranu

Roda Malena, portal (1)
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/10
25.03.2013.
u 15:12

Ovu zimu Malena je provela u društvu mlade ženke koja nije bila spremna za put na jug, jer se kasno izlegla, pa nije stigla odrasti.

Klepetan se danas (ponedjeljak) nije vratio! Jedanaesti po redu rodanov povratak u gnijezdo njegove svjetski poznate družice Malene na krovu dvorišne zgrade škole u Brodskom Varošu izostao je, vjerojatno, zbog vremenskih (ne)prilika. Nakon sedam mjeseci boravka u Africi, Klepetan bi se ovih dana trebao vratiti svojoj rodi slomljenog krila Malenoj, o kojoj već puna dva desetljeća brine umirovljeni domar Stjepan Vokić.

- Prijašnjih se godina Klepetan uvijek vraćao isti dan, gotovo u sat točno. Međutim, sada već treću godinu zaredom kasni, vjerojatno zbog snijega i hladnoće. Druge rode su se većinom već vratile, ali on kao stari iskusni lisac zna predosjetiti kad je loše vrijeme. Osim toga, kod njega je inače pravilo da zadnji ode i zadnji dođe – kaže Stipa. Domar svog ljubimca očekuje za vikend, jer je za tad najavljeno proljepšanje vremena. Međutim, paralelno s tim raste i bojazan da se možda neće ni vratiti, jer njemu je već 25 godina.

Lani je Stipa usvojio još jednu onemoćalu mladu rodu, koja svih ovih mjeseci pravi društvo Malenoj, ali će po Klepetanovu povratku Stipa skloniti u svoju kuću u Slavonskom Kobašu. Boji se, naime, da ju umorni i ljubomorni povratnik ne ozlijedi ili čak ne ubije, pošto rode štite svoj teritorij. - Malena ovih dana uopće ne jede. Što god joj dam, bila to riba ili hrenovke, ona baca. Nemirna je i stalno pomalo uređuje gnijezdo, čekajući da joj se Klepetan vrati – govori Stipa, koji svoje dvije rode sada drži u školskoj garaži i loži im vatru kako bi ih zaštitio od hladnoće.

>>Malena tuguje: Klepetan odletio prema jugu, vraća se u ožujku

Komentara 2

PE
peugeot
16:07 25.03.2013.

Malena je vjerna Klepetanu, a jesu li nase "malene" nama tako vjerne ?

AU
autoritet
10:53 26.03.2013.

Ovo s rodom i gosponom koji se brine o njoj je stvarno lijepa priča.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije