Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obrana bivšeg specijalca

Klemm: Žrtva sam političkog progona Josipovića, Milanovića i Ostojića

Josip Klemm
Jurica Galoić/Pixsell
03.05.2017.
u 16:41

Tužiteljstvo tvrdi da je Klemm od veljače 2005. do ožujka 2007. osmislio način na koji će iz svoje tvrtke "neosnovano obavljati isplate u svoju korist"

- Nisam si pribavio korist i nisam oštetio svoju firmu. Sve ove godine, sve što sam radio, radio sam u dobroj vjeri za dobrobit društva, zaposlenika, firme i države - kazao je Josip Klemm iznoseći obranu na zagrebačkom Županijskom sudu.

Tog bivšeg specijalca, jednog od vođa braniteljskog prosvjeda, tužiteljstvo tereti za izvlačenje oko tri milijuna kuna iz njegove tvrtke Klemm Security te za utaju oko pola milijuna kuna poreza. Kada je optužnica podignuta s Klemmom je bilo optuženo još nekoliko osoba, a među njima i Radovan Štetić te Hrvoje Zorović.

No njih dvojica, kao i ostali optuženici, priznali su krivnju  te  su  se nagodili s tužiteljstvom, pa je Klemm ostao usamljen na optuženičkoj klupi. Klemm je u obrani porekao izvlačenje novca iz svoje tvrtke te je kazao da je tim novcem plaćao lobiranje Hrvoju Zoroviću. - To se tvrtki višestruko isplatilo jer je Zorović tada, a i sada bio uspješan čovjek koji je imao velike ideje i projekte, a i danas radi na značajnim projektima - kazao je Klemm.

Dodao  je potom da je proteklih godina bio žrtva političkoga progona bivšeg predsjednik Ive Josipovića, premijera Zorana Milanovića, te ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića. U tom je kontekstu spomenuo i Igora Dragovana, bivšeg tajnika SDP-a, kojeg je nazvao jazavcem.

-  Kada sam uhićen, dio policajaca je postupao neprofesionalno jer mi je jedan policajac na ruke morao staviti lisice samo kako bi me novinari mogli fotografirati ulisičenog. U sukobu s tadašnjim vrhom došao sam zbog svog angažmana u braniteljskim udrugama, a sukob je eskalirao kada se 2012. u Zračnoj luci Zagreb organizirao doček generalima nakon oslobađajuće presude
u Haagu - pojasnio je Klemm, koji nije htio odgovarati na pitanja tužiteljstva.

Klemm je inače optužen i u aferi Cibona gdje mu je suoptuženik Ivica Lovrić, no ta optužnica još nije pravomoćna. 

Komentara 13

OM
omar
17:36 03.05.2017.

Još jedan u nizu uspješnih Hrvatskih (milijunaša) poslodavaca čiji ljudi (zaštitari) rade za 3000kn, a ni toliko.

Avatar Papatest
Papatest
19:46 03.05.2017.

A ja naivno mislio da si domovinu pljačkao za porez

TO
tomokaro
17:26 03.05.2017.

Ma naravno .....Klem,Bandić i njegova ergela od 19 kapitalaca,Sanader,Merzel,Vidošević...svi su oni žrtve političkog progona a ustvari to su jedni pošteni,moralni ugledni građani i nadasve domoljubi koji nebi svoju Domovinu oštetili ni za lipu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije