Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slučaj klemm

Klemm mora u zatvor 26. siječnja, no opet zatražio odgodu

Josip Klemm
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/2
20.01.2021.
u 08:36

Presuda je postala pravomoćna 2019., a on je od tada do danas tražio četiri odgode odlaska u zatvor zbog zdravstvenih teškoća, i to mu je odobravano

Josip Klemm, bivši predsjednik Udruge specijalne policije, koji je još 2017. osuđen na jednogodišnju kaznu zatvora zbog zloporabe u gospodarskom poslovanju, tu kaznu nikako da odsluži.

Presuda je postala pravomoćna 2019., a on je od tada do danas tražio četiri odgode odlaska u zatvor zbog zdravstvenih teškoća, i to mu je odobravano. Međutim, sada je sutkinja izvršenja kazne zatvora zagrebačkog Županijskog suda njegovu molbu odbila, na što se Klemm žalio izvanraspravnom vijeću. I ono mu je žalbu odbilo te je određeno da se Klemm u Remetinec mora javiti 26. siječnja. No, on tu odluku suda još nije dobio, odnosno sud nije obaviješten da ju je zaprimio, pa je pitanje hoće li se Klemm 26. siječnja pojaviti u Remetincu.

Tim više što je zatražio novu odgodu odlaska na izdržavanje kazne koju pravda medicinskom dokumentacijom i potrebom odlaska na bolničko liječenje. Prvi put mu je odgoda izvršenja kazne zatvora odobrena 14. listopada 2019., i to zbog “dovršavanja započetog posla zbog čijeg bi neobavljanja nastala znatna materijalna šteta”, što je jedna od zakonskih osnova za odgodu izvršenja kazne.

Ta mu je odgoda vrijedila do 16. siječnja 2020., no osam dana prije toga Klemm je imao prometnu nesreću u Sv. Nedelji te je završio u bolnici. Sve odgode koje su uslijedile nakon toga bile su zbog njegova zdravstvenog stanja, a tvrdi da se ozljeda koju je zadobio u prometnoj nesreći ne može liječiti unutar zdravstvenog sustava.

Ključne riječi

Komentara 17

BF
bf22
08:40 20.01.2021.

Pomalo,do zastare.... imamo vrhunski pravosudni sustav...

Avatar mr.sc.Vaso
mr.sc.Vaso
08:44 20.01.2021.

I onda se pitamo zašto suci imaju milijunske nekretnine i štednje...

TR
treb
09:03 20.01.2021.

Baš čudno kako svi ti poznatiji osuđenici imaju neke specijalne, komplicirane bolesti koje se kod nas ne mogu liječiti...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije