Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Morska grdosija

Kit "ulovljen" kamerom u Kotorskom zaljevu

Mario Mandžukić
Foto: Marko Lukunić
1/2
18.12.2011.
u 12:22

S Instituta za biologiju mora u Kotoru rekli su da se najvjerojatnije radi o vrsti koja živi i u Jadranu. No, isto tako potvrđuju kako je ovo prvi kit zabilježen u ovom dijelu Jadranskog mora

Pojava kita u Jadranskom moru uvijek je atrakcija, a sudeći prema video materijalima građana, jedan je kit danas bezbrižno uživao u Kotorskom zaljevu.

S Instituta za biologiju mora u Kotoru rekli su da se najvjerojatnije radi o vrsti koja živi i u Jadranu. No, isto tako potvrđuju kako je ovo prvi kit zabilježen u ovom dijelu Jadranskog mora. Naime, zaljev kod Boke ima plitko more, što je vodenoj grdosiji poprilično nezgodno za plivanje.

Pretpostavlja se da je kit u zaljev ušao prateći brod, s kojega su bacani ostaci hrane ili je izgubio orijentaciju. 

 

 

Ključne riječi

Komentara 7

VE
Vexans
13:55 18.12.2011.

Eto,upravo vidjen kod ade na Bojani.Kažu da obožava pličake!

DU
Deleted user
15:27 18.12.2011.

Nego kojim stilom kit pliva, zaboravio napomenuti VSS novinar...

Avatar abcd
abcd
13:40 19.12.2011.

oprez kupaci, ne kitu u usta

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije