Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Smirivanje tek sutra

Crveni meteoalarm zbog bure na riječkom području. Očekuju se udari vjetra i do 185 km/h

Foto: Meteoalarm
1/2
Autori: Vecernji.hr, Hina
26.11.2015.
u 23:20

Na Biokovu pada snijeg koji se dijelom spustio i na primorski dio planine.

Državni hidrometeorološki zavod objavio je danas crveni alarm za riječku regiju zbog jačine vjetraBura s olujnim i orkanskim udarima osobito je počela jačati u večernjim satima. Udari vjetra očekuju se i do 185 km/h.

HAK javlja kako su zbog orkanskog vjetra, za sve skupine vozila, zatvorene dionice autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za sve skupine vozila je državnim cestama preko Gračaca i Obrovca-DC50 i DC27), autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (obilazak za sve skupine vozila, uz pojačan oprez zbog vjetra i mokrog kolnika, je Starom cestom kroz Gorski kotar-DC3), autocesta A7 između čvorova Draga i Šmrika, dionica Jadranske magistrale (DC8) između Bakra i Svete Marije Magdalene, državne ceste Maslenica-Zaton Obrovački (DC54) i Dobroselo-Mazin-DC1 (DC218) te Krčki i Paški mostovi.

Samo za osobna vozila otvorene su dionica riječke obilaznice Škurinje-Orehovica-Kikovica (A7) te Brza cesta Solin-Klis (DC1).

Na mostu dr. Franja Tuđmana u Dubrovniku zabrana je prometa za: autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I, skupina).

Smirivanje se očekuje tek sutra poslijepodne.

Kišno nevrijeme s jakom burom zahvatilo je danas popodne i Makarsko primorje, a na Biokovu je izmjereno 5 stupnjava ispod ništice, pada snijeg koji se spustio i na primorski dio planine.

Na državnoj cesti broj 535 od Baškog polja do južnog ulaza u tunel Sv. Ilije u Bastu, zbog mokrog i skliskog kolnika, brzina je ograničena na 60 kilometara na sat, a na državnoj cesti D8 (jadranska magistrala) i prometnici Makarska–Vrgorac preko Biokova kolnik je mokar i vozi se sporo, ali bez zastoja i ograničenja, doznaje se u Gradskom centru Osejavi u Makarskoj.

Na Biokovu pada snijeg koji se dijelom spustio i na primorski dio planine. Na najvišemu biokovskom vrhu Sv. Juri  ima 15-ak centimetara snijega, a temperatura se spustila pet stupnjeva ispod ništice, doznaje se od dežurnog tehničara na odašiljaču na Biokovu Petra Babića.

 

>> Kiša i snijeg diljem Hrvatske, zabijelilo se i Sljeme

>> Kiša, snijeg i hladnoća ne ometaju protok migranata

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije