Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rastrošni

Kiril živi u stanu koji je Staljin sagradio za elitu

'Russian Orthodox Patriarch Kirill releases white doves to mark Annunciation Day in the Kremlin in Moscow, on April 7, 2011. In Christianity, Annunciation celebrates the relevation to the Virgin Mary
'NATALIA KOLESNIKOVA'
09.04.2012.
u 21:32

Njegov prvi susjed, bivši ministar zdravstva, mora mu isplatiti pola milijuna eura jer je, dok je obnavljao svoj stan, zaprljao Kirilov

Između ruskog patrijarha Kirila i bivšeg ministra zdravstva Jurija Ševčenka izbio je sukob koji je pobudio zanimanje javnosti. Obojica žive u luksuznoj vili koju je sagradio Staljin za svoje najbliže suradnike. Zgrada je nasuprot Kremlju i jedna je od najskupljih nekretnina u Moskvi. Tamo ruski patrijarh Kiril ima peterosoban stan na 11. katu, a bivši ministar zdravstva posjeduje isti takav stan, od 145 kvadrata, na katu niže. Ševčenko je prije dvije godine potpuno obnovio svoj stan, a prašina je ventilacijskim kanalima došla i do susjeda iznad, patrijarha Kirila i zaprljala mu cijeli stan.

Bivši ministar ponudio je susjedu čišćenje, ali Kiril je to odbio i sve je završilo na sudu. Parnicu, što je također zanimljivo, nije podigao Vladimir Gundijajev (laičko ime patrijarha Kirila), nego Lidija Lenova, prema ruskim medijima “bivša prijateljica” patrijarha, a prema njemu “njegova daleka rođakinja”. Institut za neorgansku kemiju ustvrdio je da je stan patrijarha Kirila “zatrovan” opasnim “nanočesticama” i sud je procijenio da Ševčenko mora patrijarhu Krilu isplatiti pola milijuna eura. Od toga se 180.000 eura odnosi za čišćenje 970 knjiga ruskog patrijarha. Čišćenje jedne knjige košta 200 eura.

Ruski mediji ne samo da predbacuju patrijarhu pohlepu nego i podsjećaju da redovnik ne bi smio uopće posjedovati privatnu imovinu. Prije samo nekoliko dana, za susreta s Vladimirom Putinom, patrijarh je na ruci imao sat od 30.000 eura. Neki su mediji poslije fotoshopom sat uklonili.

Komentara 9

K1
k1milica
21:52 09.04.2012.

i sto je tu cudno ....nije moga poslati stemere jer je i sused zasticen ko medvjed

DU
Duncan
22:02 09.04.2012.

24I opet vam kažem: Lakše će se deva provući kroz iglene uši nego što će bogataš ući u Božje kraljevstvo. Ali ima i ona: Ko nije za sebe, nije ni za druge! (Narodna) I opet vam kažem, zaista vam kažem:m: ne gledajte šta ja radim, nego radite što vam kažem! (Neautorizovano.)

OB
-obrisani-
21:47 09.04.2012.

ajde, dežurni plJUvači po mantijašima - navalite na ovog pohlepnog ruskog svetosavca.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije