Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dobri odnosi

Kirby: Beograd su oslobodili Ukrajinci, a ne Rusi! Zašto vam dolazi Putin?

Vladimir Putin
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/5
18.09.2014.
u 12:45

– To su njihovi odnosi i ja u to ne bih ulazio – prokomentirao je Vučić dodajući kako američki veleposlanik nije tražio uvođenje sankcija

Srpski premijer Aleksandar Vučić pomirljivo je reagirao na izjavu američkog veleposlanika u Beogradu Michaela Kirbyja u beogradskim Večernjim novostima koji je rekao je da mu nije jasno zašto na proslavu dana oslobođenja Beograda dolazi ruski predsjednik Vladimir Putin, kada su ovaj grad oslobodili Ukrajinci.

– Možete imati dobre odnose i s Rusijom i Kinom, i sa SAD. Ali naš stav o posjetima kineskih i ruskih dužnosnika se razlikuje. Kinezi gotovo nikoga nisu napali, a Rusi jesu. To treba imati na umu. Još nije sigurno hoće li Putin doći, ali ako se to dogodi – zašto dolazi? Zbog proslave oslobođenja Beograda? A Beograd je oslobodila i Treća ukrajinska armija, kao dio Crvene armije – izjavio je Kirby. Vučić drži kako je to poruka Rusiji, a ne Srbiji.

– To su njihovi odnosi i ja u to ne bih ulazio – prokomentirao je Vučić dodajući kako američki veleposlanik nije tražio uvođenje sankcija i da ne vrši pritisak na Srbiju te da je Kirby "dobar čovjek i odličan veleposlanik".

>>U srpskom Ministarstvu školstva tvrde kako postoje udžbenici na hrvatskom jeziku

>>Michael Kirby: Srbija ne mora očekivati obeštećenje za bombardiranje 1999.

 

Komentara 58

Avatar hrvatsko_kraljevstvo925
hrvatsko_kraljevstvo925
13:01 18.09.2014.

konkretno bugarske i ukrajinske postrojbe

OR
<orlando>
14:34 18.09.2014.

flok zašto tolika opterećenost Srbima, ako su sposobni na dvije stolice sjediti, pa nek sjede.

NI
nicolatesla
14:55 18.09.2014.

Pa Ukrajinci su Rusi nego sta. Ukrajinci nisu narod nego nacija za razliku od Rusa, niti je Ukrajinski jezik nego dijalekt samo s jednog podrucja. Ukrajinci pricaju izmedju sebe Ruski, cak i vojska, Ne treba huskati Srbiju na Ruse, Srbija je jako bitna za Balkanske prostore u geopolitickoj sahovnici, samo Srbija moze spasiti narode od Americke i Njemacke kolonizacije tog dijela svijeta. Narodi moraju zadrzati vlastitu kulturu, kultura je izvor ekonomije, unipolarizacija svijeta je smrt za ekonomiju. U citavoj Europi imamo dominantnu Njemacku, ne treba se cuditi da su svi ostali u ekonomskom kolapsu. Ostavite se Rusije, samo ljudi poput Rusa sto cuvaju svoju kulturu mogu spasiti nasu planetu od definitivne propasti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije