Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Usamljeni Eiffel

Kinezi radili repliku Pariza i evo što su dobili!

Kineska replika pariškog Eiffelovog tornja (1)
Foto: Reuters/ Pixsell
1/7
02.08.2013.
u 22:54

Kinezi su uzalud gradili 108 metara dugu repliku Eiffelovog tornja, a izgradnja cijelog grada krenula je još 2007. godine

Pariz, jedan od turistički najpopularnijih svjetskih gradova bio je inspiracija Kinezima da izgrade njegovu repliku. No, grad Tianducheng u kineskoj provinciji Zhejaing umjesto da je pun turista i građana postao je grad duhova.

Tako su Kinezi uzalud gradili 108 metara dugu repliku Eiffelovog tornja, a izgradnja cijelog grada krenula je još 2007. godine, piše Business Insider. Iako su mnogi ukazivali na gradove duhove kao dokaz slabosti kineskog sektora nekretnina pojedinci su vjerovali kako će takvi gradovi postati uspješno naseljena područja dok će se Kina s vremenom urbanizirati.

Zanimljiva je poveznica gradova duhova - mnogi od njih napravljeni su po uzoru na neke talijanske, njemačke, engleske i francuske gradove. Kako izgleda kineski Pariz pogledajte u priloženoj fotogaleriji!

>> Kina: Koja je cijena gospodarskog razvoja?

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije