Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Premijer Plenković:

'Kinezi dolaze u Pulu i Rijeku vidjeti što se može učiniti s brodogradilištima'

Plenković i Li Keqiang
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/5
17.04.2019.
u 19:19

Predsjednik uprave China Shipbuilding Industry Corporation doći će u Hrvatsku s izaslanstvom u razdoblju između 25. travnja i 10. svibnja, najavio je premijer

Premijer Andrej Plenković najavio je da u riječko i pulsko brodogradilište stižu Kinezi.

– Predsjednik uprave China Shipbuilding Industry Corporation doći će u Hrvatsku s izaslanstvom u razdoblju između 25. travnja i 10. svibnja, posjetit će Pulu i Rijeku i vidjeti što se može učiniti na njihovom angažmanu i suradnji – rekao je u intervjuu za Dnevnik HRT-a.

– Mi smo učinili sve da zainteresiramo kineske partnere i zato me ne iznenađuje odluka da ovako brzo dođu u Hrvatsku – rekao je i dodao:

– Kina je najveći naručitelj i graditelj brodova na svjetskom tržištu, gradi se 40 posto svih brodova na svijetu – kazao je premijer.

Plenković i Li Keqiang
1/5

Plenković se osvrnuo i na obnovu katedrale Notre Dame koja je izgorjela u stravičnom požaru.

– Znam što katedrala Notre Dame znači za Pariz i Francusku. Hrvatska je za vrijeme rata pretrpjela brojne štete, sakralne građevine su stradale, naši restauratori mogu pomoći u obnovi katedrale Notre Dame, sutra ćemo sastaviti jedan zaključak i ponuditi njihovo iskustvo. S obzirom na to da će financije za obnovu biti osigurane na druge načine, ovo je ono što mi možemo učiniti – rekao je Plenković.

Komentara 37

Avatar lopovskiadzovac
lopovskiadzovac
19:59 17.04.2019.

Tako znaju svi vodit zemlju prvo je opljačkat pa onda zvat strance da kupe firmu

DU
Deleted user
21:04 17.04.2019.

svi trabunjaju o nekakvom strateškom partneru,kao da postoji idiot koji će doći s vrećom živog novca da bi pokrivao razliku između ugovorenog iznosa i stvarne cijene proizvodnje broda. možda,uz velike ustupke lokalne i državne vlasti,otpuštanje viška zaposlenih socijalističkih mastodonata te modernizaciju.

ZO
zonimama
03:28 18.04.2019.

Komunjare spašavaju "domoljube".. dotepla ekipa šizofrenika šuti o temi crvenih kmera koji su okupirali HR!....Dok smo prije imali komunjare imali smo tvornice i sad oped čekamo komunjare iz Kine da nas spase od domoljuba!.....bbbbuuuaaahhh

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije