Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAPITALNI PROJEKT

Kinezi dali otkaz zaštitarima Pelješkog mosta? Policija izašla na teren

Pelješki most
Foto: Hrvatske ceste
1/6
18.01.2020.
u 16:01

U ovom trenu nije poznato zašto su otpušteni zaštitari i može li to ugroziti sigurnost Pelješkog mosta

Kineska tvrtka China Road & Bridge Corporation koja je zadužena za izgradnju Pelješkog mosta otpustila je zaštitare koji su čuvali i nadzirali izgradnju Pelješkog mosta. 

Kako piše Dubrovački Dnevnik, policija je već napravila inspekcijski nadzor u sigurnosno stanje gradilišta i izdati će svoje stručno mišljenje u što kraćem roku. U ovom trenu nije poznato zašto su otpušteni zaštitari i može li to ugroziti sigurnost Pelješkog mosta koji je najvažniji geostrateški projekt u Republici Hrvatskoj. 

Podsjećamo, riječ je o projektu vrijednom 2,08 milijardi kuna (bez PDV-a) koji je sufinanciran dijelom iz europskih fondova, te se njegov završetak očekuje do srpnja 2021. godine. 

Izrada dijelova za Pelješki most u Kini

Komentara 27

IJ
I ja tebi
16:32 18.01.2020.

A naši da ne useru i da nemisli da je svatko gluplji od njih bilo bi čudo .

Avatar Bud Humski
Bud Humski
17:18 18.01.2020.

Pa, ako su ih Kinezi zaposlili onda ih imaju pravo i otpustiti. Ali, zar ne bi i vlasnik projekta (Hrvatska drzava) trebala imati svoje zastitare? Takve stvari se nigdje ne prepustaju izvodjacu radova, izuzev u Hrvatskoj! Nije onda ni cudo sto ribari iz Jadranskog mora izvlace uredjaje postavljene tu od americke mornarice, a bas nitko od hrvatskih politicara pojma nema cemu ti uredjaji sluze, nego novinare upucuju na americko veleposlanstvo da potraze odgovor! To je vrhunac diletantizma! Isto kao sto je i ovo prepustanje sigurnosti investicije vrijedne skoro 400 milijuna eura... kineskom izvodjacu radova!

PT
Ptica_
20:02 18.01.2020.

dobro da ih nisu streljali!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije