Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Urnebesno

Kineski ručnik s kartom Hrvatske: Pogledajte imena naših gradova

ručnik
Foto: Facebook/Dnevna doza prosječnog Dalmatinca
04.07.2019.
u 13:58

Split je tako preimenovan u Spin, a na karti su još i Noralja, Riogrnd, Brala, Mijet, Komati, Medulio, Hvai, Kix...

Na Facebook-stranici Dnevna doza prosječnog Dalmatinca objavljena je fotografija ručnika s kartom Hrvatske i gradovima, no nekoliko je gradova preimenovano.

"Ono kad Kinezi proizvode hrvatske šugamane (čitaj nazive gradova)", stoji u opisu fotografije koja je nasmijala mnoge.

Split je tako preimenovan u Spin, a na karti su još i Noralja, Riogrnd, Brala, Mijet, Komati, Medulio, Hvai, Kix...

"Imam takav 7 godina i izgleda kao da sam ga jučer kupila i svaki put me nasmije, dok se sunčam na njemu – imam što čitati... na mom još piše Medolin, Pola, Komati, Kariovac", komentirala je jedna žena.

"Mene više brine sto su nam Komati potonuli, i recimo Kix, Brač, Hvai postali poluotok.. I što će delfin u BiH?" drugi je komentar.

Autoru ručnika veći su problem bili gradovi na obali, dok su imena onih u unutrašnjosti uglavnom napisana bez pogreške.

Ključne riječi

Komentara 26

Avatar nekakav
nekakav
14:38 04.07.2019.

kina očito više ni nema gradova veličine splita, pa očito ni ne smatra ime tako malog grada važnim pravilno ni napisati. jer što ti je grad veličine splita u kini, takvih 50-ak godišnje nestane jer se spoje sa većim gradom. al fascinira činjenica da se u hrvatskoj tolko pazi dal su nešto našeg stranci pravilno napisali, izrekli, ili nisu. očito smo mi sami sebi jako bitni, važni, puno dajemo na to što i kako o nama misli. kinezi imaju više znakova pisma nego mi čitaonica! imaju više političara nego mi stanovnika. imaju više brzih pruga nego mi svih! ima ih puno previše za naše pojmove. oni mogu pojesti sve svinje koje mi imamo. tako su strašni!

AN
Andrenilator
15:24 04.07.2019.

Ti si Banana

RE
reborn
14:55 04.07.2019.

Hehe, fora... tak bi i ja znao pisati kineskim pismom...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije