Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POKAZIVANJE MIŠIĆA

Kina stvara elitnu i moćnu vojsku: 'Ne bojte se smrti'

Foto: Screenshot/YouTube
1/3
04.01.2018.
u 13:34

Ovo je prvi put od osnutka zemlje da je zapovjednik izdao naputke za vojne vježbe, kazao je umirovljeni general Xu Guangyu

Kineski predsjednik Xi Jinping održao je govor pred oko sedam tisuća vojnika u sjevernoj pokrajini Hebei, gdje im je poručio kako se ne trebaju bojati poteškoća i smrti.

Predsjednik Jinping naglasio je kako bi vojska trebala stvoriti "elitnu i moćnu silu koja je uvijek spremna za borbu" te kako bi ispunili zadatke koje im zadaje komunistička partija i "narod nove ere".

Guardian navodi kako u kineskim državnim medijima piše da je predsjednik dobio dug i snažan aplauz nakon govora, a pred njima je stajao u maskirnom odjelu. Pišu i kako su se vojnici okupili na 4000 lokacija diljem zemlje kako bi poslušali naredbe glavnog zapovjednika.

"Ovo je prvi puta od osnutka zemlje da je zapovjednik izdao naputke za vojne vježbe", kazao je umirovljeni general Xu Guangyu za Global Times i dodao kako ovo pokazuje da je borbena spremnost strateški zadatak kineske vojske. 

Pogledajte i galeriju: Ako nas pogodi treći svjetski rat, 10 najmoćnijih zemalja imat će ključnu ulogu!

1/12
Ključne riječi

Komentara 23

KA
Kameni
18:12 04.01.2018.

Joj kako ce vas kinezi jednom otpucat u celo, ima slinac da izleti. Pred njih ce izletiti za borbu spremni Rumuni, Crnogorci i Portugalci. Jesus i Marija, ovo si nemrem priustitda vidim.

VI
vidum
15:43 04.01.2018.

Naravno da stvara snažnu vojsku. Ne mislite valjda da će im Amerikanci vratit dug i pokrepati od gladi!?

Avatar superhik74
superhik74
17:54 04.01.2018.

Kina s milijardu i pol stanovnika, najvecom svjetskom ekonomijom i preko 4 triljuna $ deviznih rezervi mora imati najvecu i najbolju vojsku na svijetu jer za vojsku treba novac i tehnologija a Kinezi imaju obe u izobilju,. Ovo je tek pocetak. Kina nezadrzivo ide naprijed.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije