Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 90
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVI STRANI DUŽNOSNIK

Kineski predsjednik čestitao Milanoviću: 'Pridajemo veliki značaj razvoju naših odnosa'

Xi JInping
Foto: Reuters/Pixsell
1/2
18.02.2020.
u 14:11

Dodao je i da bi želio sarađivati ​​s Milanovićem na produbljivanju bilateralnog prijateljstva i obostrano korisne suradnje i dati novi doprinos suradnji Kine i CEEC-a i razvoju odnosa Kine i EU

Kineski predsjednik Xi Jinping prvi je strani predsjednik koji je uputio čestitku novom hrvatskom predsjedniku Zoranu Milanoviću.

Xi je u svojoj poruci poručio da Hrvatska i Kina imaju snažno međusobno političko povjerenje te da uživaju u plodonosnim rezultatima zajedničke suradnje u inicijativi za pojaseve i ceste. Istaknuo je i pozitivnu suradnju dviju zemalja u okviru suradnje između Kine i zemalja srednje i istočne Europe (CEEC), piše China.org.cn.

Uzimajući u obzir da je Hrvatska aktualna predsjedateljica Europske unije (EU), a istovremeno dobar prijatelj Kine u tom bloku, Xi je rekao da pridaje veliki značaj razvoju odnosa Kine i Hrvatske.

Dodao je i da bi želio sarađivati ​​s Milanovićem na produbljivanju bilateralnog prijateljstva i obostrano korisne suradnje i dati novi doprinos suradnji Kine i CEEC-a i razvoju odnosa Kine i EU. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije