Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Porezne oaze

Kineski partijci pohranili 4 bilijuna dolara

Kinezi
Foto: BigPictures/PIXSELL
22.01.2014.
u 20:56

Na Karibima i drugim otocima registrirano 22 tisuće tvrtki iz Kine, a neke se povezuju sa sadašnjim i bivšim predsjednikom.

Kineski moćnici iznijeli su iz zemlje i u porezne oaze pohranili 4 bilijuna (četiri tisuće milijardi) dolara, javili su svjetski mediji pozivajući se na “Offshore-Leaks”, iza kojega stoji međunarodni konzorcij istraživačkih novinara.

Među imenima koja se spominju da imaju račune na Karibima i drugim otocima nalazi se i bliska rodbina sadašnjeg i bivšeg predsjednika Xi Jinpinga i Hu Jintaoa, kao i bivšeg premijera Li Penga.

U poreznim oazama navodno je registrirano gotovo 22.000 tvrtki iz Kine i Hong Konga. Među osobama koji su svoje bogatstvo pohranili na egzotičnom otoku neki su od najmoćnijih kineskih muškaraca i žena, uključujući najmanje 15 najbogatijih članova Komunističke partije i narodnog kongresa te direktora državnih tvrtki.

>>Kina privremeno ukinula zabranu igraćih konzola

>>Kina ublažila politiku jednog djeteta

Komentara 2

Avatar deziderij
deziderij
07:33 23.01.2014.

Ja mislim da su ih naši partijci prešišali - proporcionalno broju stanovnika.

SO
Soljženicin
21:13 22.01.2014.

radili pa zaradili, što je tu sporno???? valjda mogu misliti na crne dane

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije