Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GODINU DANA OD PANDEMIJE

Kineski mediji šokirali svijet: COVID-19 nije izbio u Wuhanu, imamo dokaze za to

Workers in protective suits take part in the disinfection of Huanan seafood market, where the novel coronavirus is believed to have first surfaced, in Wuhan
Foto: STRINGER/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/6
29.11.2020.
u 20:36

Dužnosnik Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) Michael Ryan tvrdi da je vrlo špekulativno tvrditi da je virus nastao izvan Kine.

Godinu dana nakon što su zabilježeni prvi slučajevi koronavirusa u kineskom gradu Wuhanu, kineski mediji sve češće pišu o tomu da virus zapravo nije izbio u toj zemlji. Državne novine Narodni dnevnik, piše Guardian, na Facebooku pišu da svi dokazi upućuju na to da virus nije izbio u Wuhanu.

Bivši glavni epidemiolog Zeng Guang također govori da je Wuhan mjesto gdje je prvi put otkriven, ali ne i gdje je izbio. Slične teze iznose i ministri. Analitičari procjenjuju da je Pekingu vrlo važno smanjiti negativne posljedice za Kinu kao zemlju u kojoj je izbila pandemija koja utječe na cijeli svijet.

Peking je prije također pokušao pružati medicinsku pomoć drugim zemljama. No, dužnosnik Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) Michael Ryan tvrdi da je vrlo špekulativno tvrditi da je virus nastao izvan Kine

– Jasno je iz pozicije javnog zdravstva da se istraživati počinje tamo gdje su zabilježeni prvi slučajevi – prenosi Guardian njegove riječi te tvrdnje drugih stručnjaka, poput britanskog virologa Jonathana Stoyea, da je virus najvjerojatnije izbio u Kini. 

VIDEO: Bolnice u Wuhanu prije nekoliko su mjeseci bile pune pacijenata

Ključne riječi

Komentara 60

VA
vadis1
20:41 29.11.2020.

Tko bi jos Kinezima mogao vjerovati i njihovoj komunistickoj partiji?

NE
neboiznadzagreba2
20:46 29.11.2020.

Mene svi mediji svakodnevno šokiraju, hrpu laži pretvaraju u informaciju. Šokiraju me i ljudi, svemu vjeruju.

Avatar old_habits_die_hard
old_habits_die_hard
23:24 29.11.2020.

Ne vjerujte ničemu što čujete i samo polovicu onog što gledate. - Edgar Allan Poe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije