Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
projekti

Očekuje se da će Kinezi uložiti 100 milijuna kn u Kumrovec i spomen-park Josip Broz Tito

tito
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
1/2
26.03.2014.
u 21:53

Zagorski turistički
 proizvod nudit će se kineskim turistima, ali
i turistima iz nesvrstanih zemalja.

CSEBA (Chinese – Southeast European Business Association) će pomoći Kumrovcu u pronalaženju kineskih investitora za projekte u Kumrovcu, a uskoro će biti potpisan i memorandum. Riječ je o strateškoj suradnji na revitalizaciji i izgradnji turističko-rekreacijskog znanstveno-studijskog centra Kumrovec i spomen-parka Josip Broz Tito. Projekte će uskoro u Kini uime Općine Kumrovec zainteresiranim investitorima prezentirati izaslanstvo CSEBA-e. Riječ je o ulaganjima od oko 100 milijuna kuna.

– Imovinskopravni odnosi su riješeni, sva dokumentacija je čista i objekti su slobodni za ulaganje – rekao je načelnik općine Kumrovec Dragutin Ulama.

Kineze najviše interesa Josip Broz Tito, koji je u Kini i danas iznimno poštovan. Značajan dio suradnje odnosit će se i na turizam s obzirom na to da tri zagorske općine, Kumrovec, Zagorska Sela i Desinić, turistički surađuju pa će se zagorski turistički proizvod nuditi kineskim turistima, ali i turistima iz nesvrstanih zemalja. Izaslanstvo CSEBA-e putuje u Kinu sredinom travnja pa bi se investicije mogle realizirati vrlo skoro.

>>Tito se još može unovčiti - na Britancu, uz lovačke trofeje

Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL

Komentara 155

BU
bubimir55
20:17 26.03.2014.

Ovdje se Vi i novinari zabavljate kineskim štandovima , a u Jubito županiji su snažne snage MUP-a izbacile samohranu majku s troje malodobne djece na iz kuće na ulicu. Želim Vam ugodan dan.

Avatar StudentZG
StudentZG
22:43 26.03.2014.

Za 20 godina nikoga neće biti briga tko je bio Tito, nitko ne bi investirao tolike novce u tako smiješan projekt.

Avatar Maximilian Jure Kučina
Maximilian Jure Kučina
19:20 26.03.2014.

Po kojem je pravopisu rijec Titin u naslovu? Vjerojatno po ovom novom jer inace bi pisalo Titov.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije