Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nad Južnim kineskim morem

Kineski borbeni zrakoplovi presreli američki izviđački avion

borbeni zrakoplovi
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/3
19.05.2016.
u 08:45

Kako pišu neki američki mediji, kineski zrakoplovi toliko su se približili da je američki pilot bio primoran spustiti se da bi izbjegao sudar.

Dva kineska borbena zrakoplova presrela su u utorak američki izviđački avion, priopćio je Pentagon u srijedu.

Incident se dogodio u međunarodnom zračnom prostoru dok je američki avion bio na rutinskoj misiji izviđanja nad Južnim kineskim morem, kaže se u priopćenju.

Washington optužuje Peking za militarizaciju Južnog kineskog mora. U priopćenju se dodaje da ministarstvo obrane rješava to pitanje kroz vojne i diplomatske kanale.

Kako pišu neki američki mediji, kineski zrakoplovi toliko su se približili da je američki pilot bio primoran spustiti se da bi izbjegao sudar.

>> Kinezi ulažu milijarde dolara u nekretnine u SAD-u

Komentara 76

Avatar nekakav
nekakav
11:03 19.05.2016.

a amerikance još nitko nije optužio za militarizaciju cijelog svijeta? američki vojnik se ukopava u estoniji, na 30 m od ruske granice. u punoj bojnoj... i nikom ništa, 'jačamo obrambene kapacitete'. rusi imaju vojne manevre 500 km od granice sae sa litvom, cijeli nato vrišti o eskalaciji i izazivanju, prijetnji. a znate što se dogodi sa ljudima koji jako dugo hodaju zatvorenih očiju? to će se dogoditi i europi. i na hitlera se nije na vrijeme i pravilno reagiralo, pa smo imali teški razorni rat. i na ove američke pse se predugo ne reagira. što ne ratuju u texasu, oregonu? rusi i kinezi trebaju čim prije izgraditi neku bazu na 500 km od američke obale, pa bio to umjetni otok ili pontonac. pa da vidimo reakciju. i argumente. osim par tona kamenih blokova, ni od rima ni od egipta nije ostalo ništa. mislite da će nakon skorašnjeg pada usa ostati nešto više?

RM
rmd3
09:38 19.05.2016.

Aa sad su Kinezi krivi kaj lete kod sebe na kontinentu dok teroristicki Amer ugnjetava cijeli svijet.Treba Rus i Kinez letit malo iznad Woshingtona.Pa da citamo zapadnjacki tisak onda.

RZ
rebel.zg
08:58 19.05.2016.

Ah, jadan americki pilot, kinezi ga ugrozavaju. Trump je vec poceo sa svojim obracunom protiv Kine :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije