Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
imaju sporazum

Kineska vojska će poslati trupe u Rusiju na zajedničku vježbu

Kineska vojska održala vojnu vježbu na sjeverozapadu zemlje
Foto: Zhang Yongjin/XINHUA
1/3
17.08.2022.
u 13:36

Slične vojne vježbe pod ruskim vodstvom u kojima je sudjelovala Kina održavane su posljednjih godina.

Kineski vojnici otputovat će u Rusiju kako bi sudjelovali u zajedničkoj vojnoj vježbi s Rusijom i drugim zemljama, uključujući Indiju, Bjelorusiju i Tadžikistan, priopćilo je u srijedu kinesko ministarstvo obrane.

Sudjelovanje Kine u zajedničkim vježbama "nije povezano s trenutnom međunarodnom i regionalnom situacijom", navodi se u priopćenju ministarstva.

Vježbe su dio bilateralnog godišnjeg sporazuma o suradnji, rečeno je.

Slične vojne vježbe pod ruskim vodstvom u kojima je sudjelovala Kina održavane su posljednjih godina.

"Cilj je produbiti praktičnu i prijateljsku suradnju s vojskama zemalja sudionica, unaprijediti razinu strateške suradnje između sudionika i ojačati sposobnost odgovora na različite sigurnosne prijetnje", stoji u priopćenju.

VIDEO: Rusi tvrde da NATO želi okupirati BiH, ministrica im poručila da se suzdrže od izjava

 

 

Komentara 10

BE
Belkanto
13:53 17.08.2022.

Jadni NATO. Crno mu se pise.

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
06:50 18.08.2022.

Putin se okružio nesposobnim ljudima. Umjesto da Rusija bude posebno oprezna prema jačanju Kine gospodarski i vojno, a u novije vrijeme i agresivnim ekspanzionističkim idejama, srljaju u veliki rizik.

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
06:55 18.08.2022.

Nedovoljno pripremljenim i amaterski vođenim napadom na Ukrajinu Rusija je ostala bez najmodernijeg oružja, najviše tenkova i oklopnih trasportera. Ideja da kineska vojska sličnog mentaliteta kao ruska u ovom trenutku uđe u "Sjeverno područje" je suluda. Već nekoliko tjedana, a možda i mjeseci, nakon ogromnih gubitaka u Ukrajini, Rusija dovlači upravo iz tog područja Zabajkalja ljudska i tehnička pojačanja. Tamo se prazne skladišta i cijele postrojbe sele na frotu u Ukrajinu. Ostaje očerupana i zastarjela tehnika. Neka Kina samo osjeti, slabost obrane tog područja, a osjetit će, razne ideje mogu joj doći na pamet. Cijeli Sibir, od Urala do Tihog oceana ima manje stanovnika od Taiwana, a sada više nema niti ruske vojske. Ludost

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije