Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LAŽNI CERTIFIKATI
Povratak na članak

Kina zabranila uvoz mesa iz Kanade

Kina je Kanadi drugo najveće tržište za izvoz svinjskih proizvoda, te peto najveće tržište za govedinu.

Komentari 5

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
10:05 26.06.2019.

Praksa da se svinje i junad truju anabolicima za ubrzani prirast prije klanja je stara praksa koju razvijene države odobravaju. Codex Alimentarius je stidljivo donio pravila CXM2 o maksimalnoj količini ostataka veterinarskih preparata u mesu. Stidljivo zato jer je dioo preparata koji se odnose na anabolike kojima se umjetno postiže veća težina u zadnjim stadijima tova pred klanje nije do kraja uključen. Rezultat je pogodovanje proizvođačima i farmaceutskom lobiju i smanjenu zaštitu potrošača. Hrvatska je posebno ugrožena jer dio mesnih proizvoda koji nose hrvatske nacionalne i lokalne markice kvalitete i izvornosti nije hrvatski. Hrvatski pršuti iz nekoliko geografskih područja i robnih marki nisu urađeni od mesa hrvatskih proizvođača već je hrvatsko samo dim i vjetar. Neodgovorno ponašanje raznih hrvatskih institucija koje umjesto da štite stvarne hrvatske proizvode pogoduju hrvatskim uvoznicima koji bezobrazno lijepe na svoje proizvode robne markice s oznakama "hrvatske izvornosti". Nisu samo ugroženi pršuti izrađeni od masovnog uvezenog mesa iz Poljske, već i ostali suhomesnati proizvodi. Dakle, meso stoke koja je rođena, hranjena i zaklana u Poljskoj dobiva u Hrvatskoj nešto vjetra i dima i postaje hrvatski zaštićeni proizvod. Ova praksa je toliko rizična ali ujedno i nepoštena prema hrvatskim proizvođačima svinja i junadi. Time pomažemo poljske seljake a naši se iz Slavonije sele u Njemačku i Irsku. Hrvatski pršut treba biti od mesa svinja uzgojenih u Hrvatskoj.

VL
Avatar nekakav
nekakav
10:55 26.06.2019.

činjenica je da amerikanci i kanađani u proizvodnji mesa koriste antibiotike i razne pripravke za povećanje mase i ubrzanje rasta. činjenica je da amerikanci piletinu tretiraju klorom. činjenica je da će eu početi uvoziti takvo meso. činjenica je da europljani to neće moći spriječiti, jer ako jedu amerikanci nek jedu i europljani. činjenica je da se ovo nikad neće nazvati američkim pritiskom ili prevelikom ovisnošću europe o americi, sve ono za što se optužuje ruse. činjenica je da kinez radi ciljano i isto ono što rade drugi njemu. s tim da je kinez zlopamtilo i da su njegove mjere nešto što se odnosi na desetljeća koja dolaze, ne sad odmah.

VL
Avatar prahrvat
prahrvat
09:04 26.06.2019.

u pozadini je Huawei

VL
DE
deda1234
13:00 26.06.2019.

A pse?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.