Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kontrola sadržaja

Kina uvodi snažniju kontrolu internetskih portala

kina
Reuters/Pixsell
26.10.2011.
u 07:56

Vladajuća komunistička partija nagrađivat će "konstruktivne", a kažnjavati one koji šire "štetne informacije"

Kineske komunističke vlasti najavile su snažniju kontrolu internetskih portala i on-line društvenih mreža koje djeluju u Kini zbog, kako kažu, sve češće objave sadržaja koji nisu u skladu sa službenim stajalištima Pekinga.

Kineske vlasti tako žele uvesti i razvijati zdravu kulturu interneta, pa je središnji odbor Komunističke partije donio odluku da će pažljivije nadgledati najveće internetske portale, promicati i podržavati "kulturne vrijednosti i konstruktivne web-stranice", a kažnjavati one koji šire "štetne informacije", prenosi Bloomberg.

Na ovaj način vlasti se bore i s društvenom mrežom Weibo, što je kineska inačica Twittera, a koju cenzorske službe teško kontroliraju, pa su ovim službenim zahtjevom središnjeg odbora deseci milijuna članova partije dobili zadatak da prate što se na toj društvenoj mreži objavljuje i prijavljuju nepodobne sadržaje.

 

Komentara 7

OB
-obrisani-
09:12 26.10.2011.

I sad bi ih mi kao trebali pljuvati... LISTAM po internetu i NIGDJE NE mogu naci ni jednu drzavu svijeta koja bi OSUDILA NATO napad na Libiju. Zar stvarno nema ni jedne drzave? Ili je i to CENZURA?

LO
lojtra1
09:18 26.10.2011.

Kina očito jest totalitaristička država koja ne poštuje ni minimum ljudskih, građanskih i manjinskih prava sve dok se ista ne demokratizira. Jedini mogući način borbe protiv toga zla je potpuni bojkot svih roba koje se tamo proizvode (ionako su ispod svakog standarda) kao i kapitala povezanog s njima!! Takav pristup problemu barem bi ponovno potaknuo razvoj i proizvodnju diljem europe. Free TIBET!!

DU
Deleted user
08:33 26.10.2011.

Kaj ja volim antikomunističku propagandu. Kad čovjek malo bolje promisli u pravu su. Građani Kine nisu ni svjesni koliko su zapravo zaštićeni od \"zapadnog smeća\" koji dolazi najviše iz Amerike.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije