Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otvaranje gospodarstva

Kina uvodi potvrde o cijepljenju protiv covida za prekogranična putovanja

koronavirus kina
Foto: Reuters/Pixell
1/2
09.03.2021.
u 08:51

Kina je najavila i ublažavanje karantenskih ograničenja za ljude koji stignu u Kinu, a već su cijepljeni protiv covida-19.

Kina je uvela digitalne potvrde za cijepljenje protiv covida-19 za svoje građane koji namjeravaju putovati preko granice, pridružujući se ostalim državama koje su izdale slične dokumente dok traže načine na koje da otvore svoja gospodarstva.

Kako se globalno provode programi cijepljenja, nekoliko država, uključujući Bahrain, već je uvelo potvrde za cijepljene ljude, a Europska unija složila se da će pripremiti 'putovnice' za cijepljene osobe pod pritiskom južnih država koje ovise o turizmu.

Kineske potvrde o cijepljenju sadržavat će detalje o informacijama o primatelju cjepiva protiv covida-19 i rezultatima testa na koronavirus, objavlo je na svojoj internetskoj stranici odjel za konzularne poslove kineskoga ministarstva vanjskih poslova.

Ministar vanjskih poslvoa Wang Yi rekao je u nedjelju da je svrha potvrde postići međusobnu provjeru podataka poput testa nukleinske kiseline i cijepljenja te pridonijeti sigurnoj interakciji ljudi.

Zasad se ne zna s kojim državama se Kina dogovara o priznavanju potvrda o cijepljenju.

Kina je osim toga najavila ublažavanje karantenskih ograničenja za ljude koji stignu u Kinu, a već su cijepljeni protiv covida-19.

U veljači je glasnogovornik kineske zdravstvene komisije rekao da bi postojeći zahtjevi za karantenom trebali ostati na snazi za ljude koji dolaze u Kinu, jer je moguće da su cijepljeni ljudi još uvijek zarazni.

Video - Prije godinu dana zabilježen prvi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj

Komentara 3

Avatar Temida
Temida
09:16 09.03.2021.

Zašto se neradnička i vladajuća kasta toliko trse za mjere poput nasilnog maskiranja, zaključavanja ili kovid putovnica? Pa zato što im je prirodno živjeti na tuđoj grbači. To da drugi podmeću leđa za njihovu korist im je toliko normalno daa im fraza "misli na druge" - kojom pravdaju prisilne mjere, dođe kao "dobar dan". A što je ustvari iza te fraze? Pa ovo: "Ti se maskiraj, zaključaj i cijepi da ja budem siguran". Kako je ono bilo u robovlasništvu? "Ti radiš ja jedem." Iliti, "ti crnči, ti se žrtvuj da ja budem sit". Tako je danas: "ti se žrtvuj da ja budem siguran od virusa". Jer, zašto bi se ja sam štitio kvalitetnom maskom ili zaključao ako se bojim virusa? To traži trud, zalaganje, odgovornost. Zato TI moraš biti odgovoran za mene. Ti moraš "misliti na druge". NEĆEŠ!? Onda ćemo te kazniti. Znaš li da ja mogu umrijeti od gladi ako ti ne radiš za mene? Znaš li da ja mogu umrijeti od virusa ako se ti ne maskiraš, zaključaš ili cijepiš za mene? Zato, ako ja umrem od gladi ili virusa to je tvoja krivica. Ti si kriv. Ti nisi mislio na mene. Zato te imam pravo kazniti maskom, zaključavanjem i kovid putovnicom. Eto, tako je danas narod stavljen u robovsku poziciju gdje mora "misliti na druge" - kako drugi, ne daj Bože zla, ne bi morali "mislili na sebe". A sve to zato što vladajuća kasta koja je ropstvo propisala i neradnička koja ga podržava, ne znaju što to znači biti odgovoran za sebe.

AA
aabbcc
10:17 09.03.2021.

Kinezi su zaboravili koronu, tu i tamo neki pijan se spotakne na cesti a za vas je to korona.

Avatar renac
renac
09:48 09.03.2021.

S pobjedom bidena pokrece se polako i cipiranje,a vi i dalje smatrajte ovakve kao ja teoreticarima kad ste pored zdravih ociju slinepi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije