Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nakon američkih sankcija

Kina usporedila Mikea Pompea s bogomoljkom: 'Uzalud pokušava zaustaviti kotače povijesti'

FILE PHOTO: U.S. Secretary of State Pompeo visits the White House on an apparent family tour in Washington
Foto: JONATHAN ERNST/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/3
18.01.2021.
u 08:56

Američke sankcije "politički su trik nakon što su svi drugi trikovi potrošeni", smatraju

Kina je u ponedjeljak usporedila odlazećeg američkog državnog tajnika Mikea Pompea s bogomoljkom u živopisnoj osudi zadnjeg kruga američkih sankcija izazvanih masovnim uhićenjima prodemokratskih aktivista u Hong Kongu.

Pompeo, jedan od najžešćih oponenata Kine u administraciji američkog predsjednika Donalda Trumpa, zadnje je dane na dužnosti proveo objavljujući niz mjera protiv Pekinga uoči stupanja na dužnost novog američkog predsjednika Joea Bidena.

Među njima i nove sankcije protiv šest kineskih dužnosnika među kojima i jedinog predstavnika Hong Konga u kineskom parlamentu kao odgovor na nedavno uhićenje 55 prodemokratskih aktivista temeljem novog zakona o nacionalnoj sigurnosti.

"Prijelaz Hong Konga iz kaosa u stabilnost nezaustavljiv je", objavio je ured za Hong Kong i Makao u prvoj reakciji na sankcije.

"Ljudi poput Pompea nisu ništa drugo nego komične bogomoljke koja uzalud pokušavaju zaustaviti kotače povijesti", poručio je ured smjerajući na kinesku izreku o bogomoljki koja pokušava zaustaviti nogama kočiju.

Američke sankcije "politički su trik nakon što su svi drugi trikovi potrošeni", poručio je ured pozivajući  Pompea pozivajući ga da završi svoj show program.

VIDEO Navaljni se ukrcao u zrakoplov za Rusiju

Ključne riječi

Komentara 3

ZB
zbisko
09:37 18.01.2021.

Kina bi da ona bude kotač povijesti. Pa i jest jer nam je podarila covid19

Avatar Vakserčina
Vakserčina
09:54 18.01.2021.

Kineska i američka duboka država jako dobro surađuju. Zajedno su nam podarile Covid19. A ovo što čitamo je samo zabava za javnost.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije