Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STOTINE ZARAŽENE

Ukida se javni prijevoz u Wuhanu kako bi se obuzdalo širenje virusa

Wuhan: Strah od širenja misterioznog virusa, ukida se javni prijevoz
Foto: CHINA DAILY/REUTERS/PIXSELL
1/6
22.01.2020.
u 22:09

Zatvaraju se zračna luka, željeznica, autobusne linije...

Kineske vlasti primorane su privremeno prekinuti javni prijevoz u kineskom gradu Wuhan zbog opasnosti od daljnjeg širenja misterioznog korona virusa koji je dosad usmrtio najmanje 17 ljudi, a još stotine su zaražene.

Problem vlastima stvara i nadolazeća tradicionalna proslava lunarne nove godine koja svake godine okupi milijune Kineza. Kako bi vlasti obuzdale širenje zaraze pozvale su stanovnike Wuhana da u idućem tjednu ne napuštaju grad. Inače, radi se o gradu s devet milijuna stanovnika. 

VIDEO Wuhan: Zbog straha od širenja virusa ukinut privremeno javni prijevoz

Wuhan: Strah od širenja misterioznog virusa, ukida se javni prijevoz
1/5

Tako će zračna luka i željezničke stanice biti zatvorene za sve odlazne putnike, baš kao i autobusne linije, podzemna željeznica, trajektne linije i drugi oblici prijevoza za daleka putovanja. Stanovnici su upozoreni i da se što manje zadržavaju u gužvama i da izbjegavaju javna okupljanja

U međuvremenu, Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) održala je sastaak na kojem se raspravljalo o proglašenju "globalne opasnosti", ali niti nakon cjelodnevne rasprave odluka nije donesena pa će se nastaviti u četvrtak, piše BBC

Inače, prema tvrdnjama kineskih vlasti virus je potekao iz ribarnica koje su na tržište ilegalno stavljale divlje vrste. 

Ključne riječi

Komentara 2

SV
svrake
01:30 23.01.2020.

Ameri ubace virus, pa ce sada tragati za lijekom kojeg vec imaju spremnog u laboratoriju i za par mjeseci ce taj lijek skupo naplatiti

HE
Hess
22:24 22.01.2020.

Kod njih ojačani vod broji 500 000.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije