Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽELE STIĆI AMERIKANCE

Kina prvi put predstavila javnosti svog "nevidljivog" lovca J-20

Chengdu J-20
Wikimedia Commons
01.11.2016.
u 09:25

Ti se borbeni zrakoplovi smatraju simbolom želje Pekinga da modernizira i poboljša svoje vojne sposobnosti.

Kina je u utorak prvi put predstavila javnosti svog "nevidljivog" lovca Chengdu J-20 na aeromitingu u sklopu skupa proizvođača zrakoplova.

Radi se o novoj generaciji borbenih zrakoplova J-20 za koju se Peking nada da će se na vojnom planu približiti Sjedinjenim Državama.

Dva zrakoplova J-20 nadlijetala su 60 sekundi uglednike i stotine gledatelja koji su se okupili na aeromitingu u Zhuhaiu u pokrajini Guangdong.

Ti se borbeni zrakoplovi smatraju simbolom želje Pekinga da modernizira i poboljša svoje vojne sposobnosti.

Neki analitičari tvrde da Kina još nema dovoljno razvijenu tehnologiju da bi konkurirala zapadnjačkim borbenim avionima, ali većina ih očekuje da će u 2017. godini imati spremnu svoju jedinicu nevidljivih borbenih zrakoplova.

Ključne riječi

Komentara 61

Avatar lvan12
lvan12
09:39 01.11.2016.

I mi imamo eskadrilu nevidljivih lovaca! Poslali smo MIG-ove na remont u Ukrajinu i tamo su postali nevidljivi...

AC
achill
09:58 01.11.2016.

Pa, ovaj se vidi!

DU
Deleted user
11:33 01.11.2016.

Vidim masu podrugivanja Kinezima. Zemlja koja proizvodi doslovce sve od igle do, ne lokomotive, već nosača zrakoplova. Jesu li znanjem i tehnologijom iza SAD i Rusije? Definitivno. Ali isto tako - 3. su zemlja koja je spustila sondu na Mjesec, jedna su od tri zemlje svijeta koje 100% samostalno proizvode moderne borbene zrakoplove. Imaju najveću mrežu željeznica velikih brzina na svijetu (a još 1989. 20% lokomotiva su mi bile parnjače, a pruga za brzine iznad 140 km/h nisu ni imali - u to vrijeme je Mimara normalno vozio 160 km/h). Treba se malo bolje informirati o Kini, a ne sud donositi na temelju šrot robe koju naši uvoznici ovdje prodaju. Mi iz Hrvatske koja ne proizvodi niti jedan bitan element za zrakoplove, stvarno im se nemamo temeljem čega rugati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije