Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NARODNI KONGRES
Povratak na članak

Kina prvi put bez najave rasta BDP-a, zbog korone

Sedmodnevni Svekineski narodni kongres počeo u Pekingu, u sjeni pandemije koja je poharala svijet – glavne teme ekonomija, Hong Kong, Tajvan i Trump.

Komentari 1

SI
sisavac
14:06 24.05.2020.

Bit će malo odluka, svi su škrti na riječima... Kinez nikad ne bude izletio s nečim velikim, već će to pokazati, on drugima ostavlja da sami shvate. Ameri ih 2 godine napadaju, stvaraju u medijima narativ da su krivi za sve, baš kao i rusi, koje su okrivili da krše sporazum o raketama, da ni tjedan nakon što su izašli iz njega, sami testirali baš raketu koju nisu ni smjeli imati da su oni sami poštivali sporazum. Kina drži 1.2 trilijuna usa obveznica. Ukoliko amer bude bezobrazan, kina može srušiti usa obveznice, kao i cijeli zapadni financijski sustav, mada bi i sama teško stradala. Ali kina se brže može oporaviti jer je velika. Kina igra na duge staze, ovo je samo dio poluvremena.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.