Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uvezeni slučajevi

Kina ima prvu lokalnu transmisiju COVID-19 u gotovo dva mjeseca

Koronavirus u Kini
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
13.10.2020.
u 07:00

Nacionalna komisija za zdravstvo priopćila je da je 12. listopada na području kontinentalne Kine prijavljeno 13 slučajeva zaraze COVID-19. Prethodnoga dana bilo ih je 21.

Kina je izvijestila o prvim lokalnim transmisijama COVID-19 u gotovo dva mjeseca, dok Qingdao pokreće testiranje u cijelome gradu nakon što su otkriveni novi slučajevi povezani s bolnicom u kojoj se liječe "uvezeni" slučajevi.

Nacionalna komisija za zdravstvo priopćila je da je 12. listopada na području kontinentalne Kine prijavljeno 13 slučajeva zaraze COVID-19. Prethodnoga dana bilo ih je 21. Sedam novih slučajeva zarazilo se u inozemstvu, dok je svih šest lokalnih slučajeva prijavljeno u istočnoj pokrajini Shandong, u kojoj se nalazi i grad Qingdao.

Lokalna transmisija COVID-19 zadnji put je u Kini prijavljena 15. kolovoza, kada su sva četiri potvrđena slučaja prijavljena u Xinjiangu.

Ukupan broj slučajeva zaraze COVID-19 na području kontinentalne Kine sada je 85.591, dok je broj umrlih ostao nepromijenjen, 4634.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije