Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Kina: Dvije osobe umrle nakon cijepljenja protiv svinjske gripe

igla, svinjska gripa
REUTERS
14.11.2009.
u 15:22

Jedna od žrtava je nastavnik jedne srednje škole kojemu je pozlilo nakon što je primio cjepivo. Istražuju se uzročno – posljedične veze između cijepljenja i iznenadne smrti od srčanog udara kojega je doživio nastavnik.

Prema informacijama kineske zdravstvene službe dvije su osobe umrle u toj državi nakon što su primile cjepivo protiv svinjske gripe. Iznenadna smrt dviju osoba,  dogodila se u trenuku kada su kineske vlasti namjeravale pet posto svoga stanovništva (oko 65 milijuna ljudi) cijepiti protiv pandemije.

Jedna od žrtava je nastavnik jedne srednje škole kojemu je pozlilo nakon što je primio cjepivo, priopćila je zdravstvena služba. Također je obznanjeno da se istražuju uzročno – posljedične veze između cijepljenja i iznenadne smrti od srčanog udara kojega je doživio nastavnik. 

Okolnosti smrti druge osobe koja je primila cjepivo još se istražuju.

U Kini je do sada evidentirano 15 osoba koje su imale teže tegobe uvjetovane cjepivom protiv svinjske gripe, među kojima i anafilaktički šok. Ostale reakcije na cjepivo bile su blaže naravi, priopćeno je.

Ključne riječi

Komentara 12

JM
ja-ma
01:00 15.11.2009.

Evo me,evo...I da,cijepit ću SEBE i SVOJU DJECU.Srčani udar od cijepljenja,ma daj...Iduće godine će cjepivo protiv svinjske gripe biti u istoj ampuli sa sezonskim cjepivom i cjepit će se istovremeno.Što ćete onda?Čito sumnjam da ćete odustati od cijepljenja,ali ne sumnjam da će cjepivo protiv svinjske gripe i ove godine planuti čim stigne kao što je planulo i protiv sezonske pa se ja kao asmatičar i medicinar nisam sigla cijepiti,no hvala Bogu pocijepila sam djecu,a meni kako bude.

JM
ja-ma
01:04 15.11.2009.

I još nešto.Tko se neće cijepiti ne mora,no ne treba tu širiti paniku po forumima.Može jednostavno zaobići ambulantu i bok!Pa nismo mi zalupanci,ni mala djeca da nam se treba nešto prokazivati i dokazivati.Uvijek je bilo i bit će reakcija na SVA cjepiva,no što je to u odnosu na broj ljudi koji je poumirao i koji bi poumirao da cjepiva nema.Toliko!

Avatar miletiml
miletiml
22:31 14.11.2009.

gdje ste sad pametnjakovici ocete se cijepit, sebe i svoju djecu ili vam je to malo, treba vam jos umrlih nakon cijepljenja da bi shvatili o cemu je rijec

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije