Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Politika jednog djeteta
Povratak na članak

Kina će izgubiti čak 200 milijuna radno sposobnih stanovnika

Procjenjuje se i da će u Kini već sljedeće godine muškaraca biti 30 milijuna više nego žena

Komentari 8

CA
car099
07:37 07.01.2019.

a jadni, samo ih je 1.4 milijarde pa se moraju brinuti zbog smanjenja populacije. koja glupost. ionako na svijetu ima 5 milijardi ljudi previše da bi planet Zemlja mogao dugoročno opstati, a mi se brinemo zbog rasta ekonomije Kine

VL
Avatar zrakomlat59
zrakomlat59
20:55 07.01.2019.

Zaboraviste kineze po cijelom svijetu. Tako ih možda ukupno ima i 2 milijarde.

VL
Avatar nekakav
nekakav
07:25 07.01.2019.

baš je svijet jadan, strahuje za budućnost kine, zemlje koja s pravom može reći da ima 'civilizaciju', skoro pa neprekinutu par tisuća godina. ako bude manje radno sposobnih kineza, kolko ćete tek onda plaćati kineske proizvode?! svoju proizvodnju ste uništili, kinezi lukavo iskorisit sve slabosti zapadnog konzumerizma, i sad ubiru plodove. tko se može kinezima suprotstaviti, na dulji rok, jedini način igre na koji kinezi igraju? nitko. treba prihvatiti realnost i kinezima priznati uspješnost. nema više zezanja sa njima, sad već otvoreno spominju i vojne sukobe oko južnog kineskog (a čijeg drugog?!) mora! sad već bez puno ustezanja često spomenu i vojno rješenje tajvana, bez obzira kolko američkih aviona oni kupili. ako je svijet navikao i prihvatio američke interese i stvari koje rade da ih zaštite, prihvatit će i kineske interese. naravno da to bez globalnog sukoba neće proći, al to je uvijek tako bilo i bude. mi ćemo naravno zauzeti krivu stranu, opet.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.