Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ri Kang

Kimov tetak: Pobjegao sam iz Sj. Koreje zbog straha od okrutnosti

Kim Jong-un
Foto: Reuters/PIXSELL
11.12.2015.
u 10:37

Ri Kang suprug je Ko Yong-Suk, mlađe sestre Kimove majke

Tetak sadašnjeg sjevernokorejskog vođe Kima Jong-una u telefonskom je razgovoru za južnokorejsku agenciju Yonhap otkrio da su njegova supruga i on svojedobno pobjegli iz zemlje zbog okrutnosti režima, prenosi Guardian.

Ri Kang, suprug Ko Yong-Suk, mlađe sestre Kimove majke Ko Yong-hui, rekao je u razgovoru da je bio duboko zabrinut mogućim ishodom borbi za moć nakon smrti Kimova oca Kima Jong-ila.

- Nakon što sam gotovo dva desetljeća proveo uz Kima Jong-ila, osjetio sam okrutnost moći. Mislio sam da nije baš dobra ideja živjeti blizu toga - rekao je Ri u razgovoru u srijedu.

Ri i Ko danas žive u SAD-u, kamo su pobjegli 1998. godine. Bili su zaduženi da paze na Kima Jong-una dok se kao tinejdžer školovao u Švicarskoj, a umjesto povratka u Sjevernu Koreju odabrali su bijeg.

>> Kim Jong-un: Imamo hidrogensku bombu i velika smo nuklearna sila

>> 'Kimova sestra smijenjena zbog niza incidenata - gotovo udaren gitarom'

Komentara 5

DU
Deleted user
12:48 11.12.2015.

gde mu je tetka

MI
mirr
11:07 11.12.2015.

stvorili ste monstruma pa kad ste se i samo osjetili ugrozenima crta na zapad

AA
aabbcc
11:30 11.12.2015.

Pobjegao mu..... Zasto nije na vrijemo postavio bodljikavu zicu na granicu i ne bi mu niko pobjegao?.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije