Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
“Nuklearna sestra”

Kim Yo-jong ušla u politbiro i nadgledat će razvoj raketa

Kim Jong-un i Kim Yo-jong
Foto: Reuters/PIXSELL
1/8
09.10.2017.
u 07:38

Kim Jong-un prvo je odgovorio Trumpu na prijetnje, a potom je u partijski vrh instalirao svoju mlađu sestru Kim Yo-jong

Samo nekoliko sati nakon što je američki predsjednik Donald Trump u nastavku svog prepucavanja sa sjevernokorejskim vođom Kim Jong-unom poručio kako će u odnosima sa Sjevernom Korejom “upaliti samo jedna stvar”, ne precizirajući točno o čemu se radi, no vjerojatno aludirajući na moguću vojnu intervenciju, stigao je brzi odgovor iz Pyongyanga.

– Sjevernokorejsko nuklearno oružje je “moćno sredstvo odvraćanja koje snažno štiti mir i sigurnost Korejskog poluotoka i sjeveroistočne Azije” od “nuklearnih prijetnji američkih imperijalista” – poručio je Kim Jong-un govoreći na sastanku centralnog komiteta vladajuće Radničke stranke, tijela koje zapravo upravlja državom.

Proteklih tjedana Sjeverna Koreja lansirala je dvije rakete iznad Japana i provela šesti nuklearni pokus te je moguće da brzo napreduje prema razvoju rakete opremljene nuklearnom glavom koja može dosegnuti američko tlo.

Kim Jong-un se na spomenutom sastanku najmoćnijih ljudi partije i države nije ograničio samo na sada već uobičajenu razmjenu “verbalne” vatre s američkim predsjednikom već je otišao i korak dalje instalirajući svoju mlađu sestru Kim Yo-jong na visoku partijsku funkciju.

Dvadesetosmogodišnja Kim Yo-jong postavljena je tako za članicu moćnog politbiroa, tijela koje donosi odluke pod njegovim predsjedanjem. Ona je na ovoj funkciji zamijenila svoju i Kimovu ujnu Kim Kyong-hui koja je imala zapaženu ulogu u partijskom i državnom vodstvu tijekom vladavine Kim Jong-ila.

Zanimljivo je kako je na sastanku politbiroa promaknuće zaslužio i dvojac koji stoji iza sjevernokorejskog nuklearnog programa Kim Jong-sik i Ri Pyong-chol. Postoje nagađanja i kako će upravo Kimova sestra Kim Yo-jong postati odgovorna za nadgledanje nuklearnog razvoja Sjeverne Koreje. I dok se o njezinu partijskom djelovanju tu i tamo mogla čuti poneka vijest, o privatnom životu diktatorove mlađe sestre informacije cure na kapaljku.

Šira javnost za nju je čula kada su joj u sklopu sankcija blokirani računi i imovina u inozemstvu, a spominjala se i nekoliko puta nakon što je fotografirana pored brata na važnim državnim manifestacijama.
Prije dvije godine kada je Kim Jong-un zbog nepoznate bolesti izbivao iz javnosti čak se pojavila informacija kako će ga na čelu države zamijeniti upravo Kim Yo-jong.

Komentara 7

Avatar Prava Hrvatina
Prava Hrvatina
11:04 09.10.2017.

Pa to nije niš strašno i posebno. Takve stvari se događaju kod zabačenih domoljubno hendikepiranih naroda. Ja se sječam da je nekad davno i naš domoljubni mag i vođa Dr. Francek instalirao sposobne prave hrvate Mireka Kutlu, Ivića Pašalića i Dr. Ivu Sanadera u hrvatski domoljubni politbiro pa smo mi svi veselo skakutali i sa zastavama mahutali.

LI
liliZG
12:47 09.10.2017.

sve dok joj buraz ne odfikari glavu.

MX
Mister X
08:56 09.10.2017.

Donald- ne precizirajući točno o čemu se radi, no vjerojatno aludirajući na moguću vojnu ""intervenciju""", ? Znači ne na moguću vojnu agresiju Amerike .. Jeli i kod nas to bio slučaj zaista ? Vojne Srpske ""intervencije" ovdje u Hrvatskoj ?Hrvatskoj ? NATO - intervenira............ Putin okupira......... svašta se tu aludira............ uglavnom riječima ludira i kad se druga država okupira i destruira ¨!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije