Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tragedija veterana

Kim: Tatu čekam 15 godina, rekao je da ćemo prepješačiti Karlovac

inya pavković
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
1/5
Autori: Marina Borovac, Sonja Hoffman
18.03.2010.
u 19:16

Kćeri M. Pavkovića Inya (8) i Kim (16) šokirane nesrećom u kojoj im je otac ostao bez potkoljenica pri naletu pijane vozačice.

Osmogodišnja Inya Pavković odbrojavala je dane i čekala da se tata Marko već jednom vrati iz Afganistana: "Još jedan tjedan, još tri dana, još dva...", nestrpljivo je govorila majci Nikolini, sretna što će je otac u srijedu dočekati ispred škole pa će mu iz svog razreda brzo potrčati u zagrljaj. Nisu se vidjeli pola godine, od lanjskog rujna, kad je tata otišao u mirovnu misiju. No u srijedu Inya nije otišla u školu niti je vidjela i poljubila tatu. Večer prije njezina je oca Marka Pavkovića u Aveniji Većeslava Holjevca u Zagrebu "pokupila" pijana profesorica Bernardina Petrović.

>>Satnik Pavković situaciju podnosi vojnički

>>Preživio Afganistan, a u Zagrebu ga "pokosila" pijana vozačica

Ostao je bez obje noge. Inya zna da je tata u bolnici i da mu je teško. I jako je ljutita na ženu koja je skrivila nesreću jer ona sad ne može vidjeti oca. Kakve su očeve ozljede, još joj nitko nije rekao. Majka Nikolina učinit će to uz pomoć psihologa:

– Marko joj se stalno javljao iz Afganistana, zvao je, pisao joj... Tek se oporavila zbog šoka od našeg razvoda – priča Nikolina, još u šoku zbog nesreće za koju, kad bolje razmisli, više krivi pijanu profesoricu nego sudbinu:

– Tako obrazovana žena morala je znati da ne smije pijana za upravljač – govori.

Završavao kineziologiju

Kim Pavković, Markova 16-godišnja kći iz braka s Edith Kolar, zna da je otac ostao bez nogu: – Večer prije nego što je otišao u misiju Inya i ja bile smo s njim. Ona je manja pa je otišla ranije doma, a ja sam ostala razgovarati s njim. Punih 15 godina čekala sam priliku da krenemo iznova, i to se taman počelo događati... Rekao je da ćemo nas dvoje prepješačiti cijeli Karlovac kad se vrati s puta – govori i plače Kim dok njezina majka pokazuje crtež što ga je djevojka nacrtala u nedjelju. Kim inače jako voli crtati apstraktne crteže i nikada do tog dana nije crtala lice muškarca:

– I baš sam taj crtež nazvala kobni otac - pokazuje djevojka. Na dan kad se vratio iz mirovne misije Marko nije nazvao Inyu ni Kim jer je kasno stigao. Šurjak je došao po Marka njegovim golfom pa su zajedno otišli na Borongaj, gdje živi Milanova sestra Radmila. Večerali su, a ponudili su mu da ostane kod njih prespavati. Nije htio. Krenuo je doma, u stan što ga je dobio od vojske u karlovačkom naselju Luščiću, u zgradi bez dizala. I onda se dogodila nesreća...

– Prije odlaska u Afganistan kupio je i bicikl, namjeravao se učlaniti u klub. Lani je išao na biciklijadu. Vozili smo od Karlovca do Petrove gore – kaže Karlovčanin Dražen Matičić. U karlovačkom kraju Pavkovića pamte kao odlična sportaša, znaju i da je bio pri kraju sa studijem kineziologije. Igrao je svojedobno i nogomet za Zrinski iz Ozlja. Prijatelji sa sportskih terena, kao i bivše žene, opisuju ga kao društvenog, omiljenog i poštenog čovjeka...

Zasad se hrabro drži

Neslužbeno doznajemo da su liječnici KBC-a Rebro vojniku, koji dan poslije operacije još nije bio svjestan da je izgubio obje noge, jučer ujutro rekli sve o stanju. Pavković ih je mirno saslušao te pribrano uz hrabro prihvaćanje stanja i slijeganje ramenima prihvatio strašnu vijest. Unatoč hrabrosti, liječnici ističu da u takvim slučajevima pacijenti tek poslije izlaska iz bolnice shvate što im se dogodilo i koliko će im ozljede promijeniti život pa se često događa da "upadnu" u teška depresivna stanja kroz koja lakše prolaze uz podršku obitelji i prijatelja...

Kazna vozačici ovisit će o ponašanju

Bernardina Petrović, pošto je skrivila prometnu nesreću na Aveniji Većeslava Holjevca, prepraćena je u Jedinicu za zadržavanje jer je bila pod utjecajem alkohola.

Alkotestom joj je izmjereno 1,84 promila u krvi te je prekršajno i kazneno prijavljena. Poslije triježnjenja dovedena je k dežurnom sucu Prekršajnog suda koji joj je izrekao 20 mjeseci zabrane upravljanja motornim vozilima, oduzeo joj vozačku te izrekao kaznu od 60 dana zatvora.

Ta se kazna neće primijeniti ako u godinu dana ne počini nikakav prekršaj. Uz to je redovitim putem prijavljena i Državnom odvjetništvu zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda u prometnoj nesreći te će protiv nje biti pokrenut i kazneni postupak. B. Petrović morat će isplatiti štetu nastalu u nesreći, što će zapravo pokriti njezino osiguravajuće društvo.

S obzirom na to da je u trenutku nesreće bila pod utjecajem alkohola, osiguravajuće društvo ima pravo na regres, odnosno morat će vratiti sav novac osiguravateljima. Koja će joj kazna na kraju biti izrečena zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda, zbog čega će M. Pavković ostati doživotni invalid, nesposoban za obavljanje vojničkog poziva, ovisit će uvelike o tome kako će se ponašati na sudu tijekom procesa.

Bernardina Petrović do sada inače nije bila kažnjavana. Njezini bivši kolege potpuno su šokirani jer, kažu, Bernardina ne pije alkohol. Opisuju je i kao vrlo osjećajnu osobu.

Komentara 37

LA
Laura Anny
20:33 18.03.2010.

\"Prezivio Afganistan, a u Zagrebu ga \"pokosila\" pijana vozacica.\" To se zove sudbina, od koje se zaista ne moze pobjeci. Tako bi rekli nasi stari.

JA
jankoprekobrda
21:00 18.03.2010.

Ona ce svoje tek popiti, nebih joj zelio biti u kozi. Asvakoga tko pijan sijda za volan, nezgoda ili ne treba osuditi na najmanje 5 godina bez prava zalbe za pokusaj ubistva. >>>>>>>>>>> ALKOHOLICARIMA DOZIVOTNO ODUZETI VOZACKU DOZVOLU A ovojoj Bernandini treba odrezati dobru mijeru, recimo da mu je duzna placati punu placu plus doprinose do dobi za odlazak u mirovinu, a posebno naknadu za invalidninu.

SM
simune mali
19:52 18.03.2010.

prvo, zao mi je covjeka i to je sudbina! drugo,; sad su bivse i sadasnje babetine dosle suze ronit i pricat o ljubavi i postovanju... ma fuj, gadi mi ovaj tekst, fuj!!!! u hrvatskoj se ceka da se zlo dogodi,i, a onda toboze prorade emocije....ma dajte prodajite maglu sa vasim senzibilitetom, koc!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije