Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Drugi sastanak

Kim Jong Un trebao bi vlakom doći na sastanak s Trumpom u Vijetnamu

Donald Trump i Kim Jong-un
Foto: Reuters/PIXSELL
20.02.2019.
u 09:13

Iako točno mjesto sastanka nije potvrđeno, bliski izvori spominju da će to vjerojatno biti rezidencija vijetnamske vlade iz kolonijalnog doba u centru Hanoija.

Vijetnam se priprema za summit sljedećeg tjedna između američkog predsjednika Donalda Trumpa i sjevernokorejskog čelnika Kim Jong Una koji bi u Hanoi trebao doputovati vlakom preko Kine, rekla su u srijedu za Reuters dva izvora bliska organizaciji summita.

Kimu će tako možda trebati dva i pol dana putovanja vlakom kako bi prešao tisuće kilometara od Pjongjanga, kroz Kinu, do Hanoija, što znači da bi trebao krenuti par dana prije početka summita.

Kimov vlak zaustavit će se na vijetnamskom graničnom prijelazu Dong Dang, gdje će on napustiti vlak i ostatak od 170 kilometara puta prijeći će automobilom, napominju izvori.

Tri izvora bliska događaju naglasili su kako već postoji preferirana lokacija za summit od 27. do 28. veljače, a to je rezidencija vijetnamske vlade iz kolonijalnog doba u središtu Hanoija.

Svih pet izvora naglasilo je kako će se plan i program možda još mijenjati.

Pogledajte što je Maras učinio Tajaniju zbog izjave o Dalmaciji i Istri

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije